687 0

Ботаническата градина в Балчик – на 61 години

Празничната програма в Балчик ще започне с поднасяне на венец

Ботаническата градина в Балчик – на 61 години
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Университетската ботаническа градина в Балчик днес ще отбележи своята 61-годишнина.

В годината, в която се навършват и 1 100 години от успението на патрона на Софийския университет св. Климент Охридски. Университетската ботаническа градина в Балчик отбелязва годишната с изложба, посветена на живота и дейността на светеца. 

Празничната програма в Балчик ще започне от 17:30 часа с поднасяне на венец на паметната плоча на акад. Даки Йорданов, основател на Ботаническата градина, съобщиха от пресцентъра на СУ.

Тържествата ще продължат в „Градината на боговете“, където изпълнители от Народно читалище „Васил Левски“ гр. Балчик ще представят малка част от българското фолклорно творчество. В 19:30 часа струнен квартет „Алегро“ ще представи класически и модерни произведения сред цветна феерия от багри и аромати на градината.

Освен красив кът на България Университетската ботаническа градина в Балчик е място за изследователска и научна дейност, студентски практики, инициативи, свързани с екологичното образование и изкуството.

От 2005 г. Университетска ботаническа градина отваря своята адаптирана градина, предназначена за посещение от хора с увреждания. Тя е официално открита по повод нейния 50-годишен юбилей.

Добрич / България


Напиши коментар:


Публикувай