1 089 2

Владимира Янева бе понижена за три години

Калина Петрова

Съдийската колегия на ВСС наложи на Владимира Янева Янева – Манолева, съдия в Софийския градски съд с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, дисциплинарно наказание „понижаване в ранг за срок от три години“. То се налага за извършени дисциплинарни нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати“, „магистратът на ръководна длъжност се грижи за организацията и дейността на поверената му служба по начин, чрез който да бъдат постигнати най-добри резултати“, „магистратът на ръководна длъжност следи за своевременното изготвяне на актовете на своите колеги“ и „магистратът на ръководна длъжност е основен гарант при спазване принципа на случайно разпределение на делата“ и „неизпълнение на други служебни задължения“, свързани с разпоредбата.

В обсъждането и гласуването не участва Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, който като един от вносителите на предложението за образуване на дисциплинарното дело си направи отвод.

Делото бе разгледано в отсъствието на Владимира Янева, тъй като нейният адвокат Антон Станков е заявил писмено в деловодството на ВСС, че не желаят да присъстват.

Дисциплинарно дело № 7/2015 г. по описа на ВСС срещу Владимира Янева, е образувано по предложение на министъра на правосъдието тогава Христо Иванов и на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. С решение на ВСС  към него е присъединено дисциплинарно дело  срещу Владимира Янева, образувано по предложение на Лозан Панов - председател на ВКС.

 

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Адолф Хитлер
  Отговор
  1 19:18  26.07.16
  тАКИВА КАТО ТАЗИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСВОБОЖДАВАНИ ЗА ВИНАГИ ОТ ДЛЪЖНОСТТА СИ!И какво след някакви си 3 години тази к.р...а пак , ще коли и беси? Дее.а и правосъдието!
 • БайХуй
  Отговор
  2 19:42  26.07.16
  Нема страшно - гладна и жадна че и недое.... няма да остане!

Напиши коментар:


Публикувай