884 0

Обезвредиха психично болен с оръжие

47-годишният Петко Капитанов се разхождал въоръжен по покрива на къщата си

Обезвредиха психично болен с оръжие
Анжелина Димитрова

Полицаи са обезвредили психично болен, въоръжен мъж в град Шивачево, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Петко Капитанов е на 47 години. Майка му е подала сигнал още миналата седмица, че синът й има оръжие и странно поведение. След обиск в дома му са открити незаконен пистолет и части от пушка.

В 18 ч. вчера в полицията е получен сигнал, че Капитанов се разхождал с оръжие по покрива на къщата си.

Веднага са изпратени полицейски екипи на място и 8 полицаи отцепват района. Капитанов обаче излиза на двора и насочва оръжие към тях. При тази ситуация полицаите са извикали подкрепление от тактическото звено за бързи действия, откъдето им изпращат 7 души.

За щастие, до стрелба не се е стигнало. Операцията е продължила половин час. Психично болният е неутрализиран и задържан за 24 часа. Оказана му е долекарска помощ и е настанен в болница. Извършва се процедура за настаняването му в специализирано отделение за лечение на психично болни хора.

Мъжът е известен на полицията от 1996 г. По данни на областната дирекция през 2014 г. майка му е подала молба за съдействие до районното управление за настаняване на сина й в психиатрично лечебно заведение. Не е бил лекуван.

На 23 юли тази година, при проверка по сигнал за притежаване на незаконно оръжие, от дома на мъжа са иззети: незаконно оръжие, заготовки за друго самоделно оръжие и боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата. 

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай