851 2

Одобряват новия 3-членен директорски борд на ЦГМ

Калина Петрова

Преди 3 месеца Столичният общински съвет (СОС) обяви конкурс за ново ръководство на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това стана след скандал, свързан с поръчка за 60 спиркови навеса. Последствията бяха оставки - на цялото ръководство на ЦГМ, както и на заместник-кмета по транспорта в София.

От броени дни е назначен нов транспортен зам.- кмет - това е 27-годишният Евгени Крусев. По настояване на столичния кмет числеността на борда на директорите на ЦГМ беше намалена от 5 на 3 члена, а процедурата вече е стигнала до крайно класиране и гласуване от СОС, съобщи БНР.

От допуснатите 15 кандидати за шефове на ЦГМ, 12-членната комисия по конкурса е избрала Никола Рогачев и Христиан Петров. Трети член на борда засега ще бъде Румяна Милова.
Това разясни за Радио София Николай Стойнев -  зам.- председател на СОС и председател на комисията по конкурса.

В дневния ред на утрешното заседание на общинските съветници присъстват още точки и доклади относно закриване на Центъра за градска мобилност и създаване на общинско предприятие за стопанисване и управление на зоните за платено паркиране, както и за обявяване на конкурс за шефове на „Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Венци николов
  Отговор
  1 10:16  22.12.16
  Дано този некадърник и мушенник Евгений Ганчев бъде вкаран в затвора с неговият Кончарки те източиха Електротранспорта Дано съвета го разбере най сетне.
 • Григор Димитров
  Отговор
  2 10:30  22.12.16
  Този Евгени и Ганчев и и онзи простак от село БреНица Пламен Кончарки от Бесе пето са нагли хора унищожи ха тотално Електротранспорта докога ще ги държите из кранаха всички медни кабели в София и икономическа полиция им помага и тези проекти за контактна мрежа се заплащат на фирмата на майка му погледнете най сетне.

Напиши коментар:


Публикувай