882 1

Fibank и ВУЗФ стартират магистърска програма

Тя е по „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност”. Основната цел на програмата е да отговори на нуждите на бизнеса от практически ориентирано образование, базирано на съчетание от академични знания и практически опит

Снимка: ПИБ
Снимка: ПИБ
Калина Петрова

Съвместната програма на Fibank (Първа инвестиционна банка) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) предоставя практически умения в различни области като:

организацията и управлението на банковата дейност;

предоставянето на пълно банково обслужване на различните пазарни сегменти;

управлението на финансовите рискове и проблемни активи, банковите и финансови системи, електронните борси, алтернативните инвестиции, международните финансови организации.

Новата магистърска програма ще гарантира икономическо образование с най-високо качество и практическа насоченост, благодарение на:

обучение, основано на реални бизнес казуси и усвояване на знания, умения и компетенции, приложими в практиката на банковия и финансов сектор;

интерактивен и резултатно ориентиран подход на преподаване;

споделяне на знания и опит между участниците и създаване на устойчиви професионални контакти чрез работа в групови проекти и по реални работни казуси;

лектори практици – доказани експерти, сред които и такива с богат опит в реалния банков бизнес в една от най-големите банки в България – Fibank.

В програмата „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” ще преподават утвърдени имена от академичната сфера: доц. д-р Даниела Бобева, доц. д-р Вержиния Желязкова, г-н Маню Моравенов и г-н Божидар Аршинков.

Към академичните преподаватели  се присъединяват и доказани професионалисти от екипа на Първа инвестиционна банка: д-р Валентина Григорова–Генчева - Директор „Злато и нумизматика”, Росица Тонева - Директор „Управление на човешкия капитал”, Чавдар Златев - Директор „Корпоративно банкиране”, Ивайло Иванов - Директор „Проблемни активи”, Теодор Петров - Директор „Картови разплащания”, Д.ист.н Иля Прокопов - Главен специалист „Злато и нумизматика”, Емилия Димитрова - Мениджър „Банкиране на дребно”, Александър Тодоров - Главен специалист „Развитие на УЧК”.

Магистърската програма е подходяща както за икономисти, така и за хора, без икономическо образование. Обучението за икономисти е с продължителност от 2 семестъра, а за неикономисти семестрите са 3, като първият е подготвителен и може да се провежда дистанционно.

За магистърската програма „ Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” могат да кандидатстват завършилите висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”, с общ успех “добър” или по-висок. 

Етапите на класиране са два: първият е класиране по документи, а вторият - класиране на база проведено събеседване.

Допълнителна информация ще откриете на уеб страницата на магистърската програма: http://vuzf.fibank.bg/

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Томен
    Отговор
    1 23:30  28.07.16
    Истината е, че най-много умения се придобиват по време на практическите занимания. С такива утвърдени академични преподаватели и действащи висококвалифицирани професионалисти съм сигурен, че студените в тази магистърска програма ще получат наистина ценни знания, които ще им бъдат полезни в реалния живот и бъдещата работа в банковата сфера.

Напиши коментар:


Публикувай