1 169 9

Герджиков: ГЕРБ, БСП и ДПС да издигнат царя за президент

Калина Петрова

ГЕРБ, БСП и ДПС да издигнат царя за президент, заяви в интервю пред "24 часа" бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков. Водят се преговори за номинирането на Симеон Сакскобургготски, рано е да се оповестяват. Герджиков посочва като най-подходяща фигура за президент Симеон Сакскобургготски, тъй като може да е обединител, но и не само.” Това е моето категорично разбиране. Знам, че той натрупа негативи във вътрешнополитически план, но издигането му ще е мерило дали политическите сили са узрели да разберат какво е необходимо на България. За съжаление, те мислят за собствените си партийни интереси.

Няма друг с такъв авторитет и да представя България по-престижно от Симеон Сакскобургготски. Наречен преди години Мистър Европа, всеки кралски двор е отворен за него, във всеки момент може да влезе във връзка с всеки световен лидер. Според него Сакскобургготски би приел само, ако има сериозна подкрепа от хората.

Няма друга такава фигура в България. За съжаление, това не се осъзнава от огромна част от партийните водачи, а и от голяма част от хората”.

Не бих приел номинация от червените, а и нямам мераци в тази посока, допълва Герджиков. Изненадан съм от номинацията. Много имена се спрягат и аз съм един от многото. Но фактът, че са стигнали до мен, говори, че не могат да намерят достатъчно консенсусна и силна фигура в своите редици, която да издигнат.

Според него лидер на партия не може да е държавен глава - става все едно дървено желязо. „Не говоря конкретно за Борисов. Никой партиен лидер не бива да е президент. То става все едно дървено желязо. За да бъде обединител на нацията, трябва да е надпартиен, равноотдалечен от партиите. Това трябва дълбоко да се осмисли. По конституция президентът олицетворява единството на народа. Как лидер на партия става и казва: Аз си замразявам членството. Това са изкуствени конструкции".

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сульо
  Отговор
  1 15:08  28.07.16
  То не е само да се издигне нечия кандидатура, по-важното е хората да гласуват за този човек, а за този точно гангстер ще гласуват симпатизантите на НДСВ, не знам нула цяло и колко процента са.
 • като гост
  Отговор
  2 15:14  28.07.16
  Господи, ако ме чуваш изпрати една дивизия извънземни с кораби и лазери да разстрелят всичко що е политик тука, иначе още 1000 години няма да можем да се отървем от тая Масонска мафия, а ни България ни българи останаха заради тия! Амин! Абе, Герджиков, вие луди ли сте, НАГЛИТЕ ли сте или ненормални ли сте? Сакскобургготски се дискредитира дори и с думите - аз не съм цар на всички българи и куп други далавери. Гоце и той. Боко и той. Абе вие наред ли сте че дори си мислите да ни натрисатее пак тия? Абе я се гръмнете щото ни писнахте всичките демагози бе1 какъв обединител ще е тоя дето хукна да търси лозя и ниви дето не са и негови, вместо да оправят закони и икономически лостове за да дръпне дребният бизнес напред? какъв обединител ще е тоя бе? колкото Гоце, Жельо, Петър Стоянов и Плевнята ни обединиха толкова и тоя. Абе вие наред ли сте или ни смятате за маймуни? Абе вие наред ли сте? Разкарайте ги всичките тия и се гръмнете сами, понеже вече не можем да ви гледаме и слушаме дотолкова сте ни противни заради злото към нас! Искаме справедливи и достойни хора на постовете не вас! това ако не разбирате, значи не само сте ненормални, ами сте безнадеждно дебелясали. нима не схващате, че сте ни втръснали всичките там в парламента и повечето политици? господи, ако ме чуваш изпрати един легион извънземни да изподпалят тия враждебни твари тук наречени политици, щото няма да остане от тях ни България, ни ние! Амин! но гледай да са с повече патрони, че тия край нямат...! Амин! Алилуя!

  Коментиран от #4

 • реалността
  Отговор
  3 15:18  28.07.16
  После ходете пак да подкрепяте разни измислени референдуми и задължително гласуване. Като ни сложат няколко мошеника, кел файда от гласуване!? И да гласуваме да не не гласуваме бандитите издигат естествено, само бандити.
 • така ще е
  Отговор
  4 15:23  28.07.16

  До коментар #2 от "като гост":

  След 10 ноември се установява, че : Агентурният апарат на Държавна сигурност според проф. Диню Шарланов (виж книгата му „История на комунизма в България” (2009), том 2) агентурният апарат на ДС изглежда така през десетилетията: Секретни сътрудници на ДС (1952) – 55 000 души. Секретни сътрудници на ДС (1972) – 131 000 души. Секретни сътрудници на ДС (1989) – 129 460 души. Сещате ли се за какво иде реч?

 • така ще е
  Отговор
  5 15:26  28.07.16
  Няма държав в Света с по голяма МАФИЯ от българската. Секретни сътрудници на ДС (1989) – 129 460 души. ДемокраДцията стартира с цяла армия от мафиоти, верни на Партията и на Москва.

  Коментиран от #6, #7

 • Goro Lafchi
  Отговор
  6 15:44  28.07.16

  До коментар #5 от "така ще е":

  Какво ти трябваше за да се изровиш,грейдер или скрепер? Толкова си зле в този профил,че едва ли правиш разлика между-доброволен заявител,информатор,секретен сътрудним,резидент,съдържател на явочна квартира и агент за влияние! Проучи внимателно каква машина ще ти трябва за да се закопаеш обратно. Ей, ама много разбирачи! Разбирач-клоун до клоун-разбирач и обратно!
 • 999
  Отговор
  7 17:17  28.07.16

  До коментар #5 от "така ще е":

  Имаше сътрудници ама имаше и държава а сега няма сътрудници но пък няма и държава само политически подлоги, проституция, наркомания и простащина.Царя е същият политически отпадък като всички други авантаджии. Благодарение на него Дуганчо се бетонира политически и финансово и сега си вее байряка и ли сте забравили Цанков камък,Булгар табак, КТБ и много други.Когато имаше сътрудници той беше там където му е мястото в затвора.
 • мъжкар
  Отговор
  8 20:18  28.07.16
  Тва изказване на ГЕРДЖУ е с аромат на л..на.По-тъпо и некадърно и малоумно нещо не бях чувал.След 26 г мафия и геноцид в тая държава да излезеш пред народа и да изповръщаш подобно изказване значи си за ИЗПРАВЯНЕ ДО СТЕНАТА .
 • Marinov
  Отговор
  9 20:27  28.07.16
  С Ибрикчии казват че само Маскаради се Правят!

Напиши коментар:


Публикувай