906 0

Втори ден борба с пожара до границата с Турция

Пламъците вече са обхванали около 1000 декара гора

Втори ден борба с пожара до границата с Турция
Снимка: БТА
Стефанаки Йоанис

Пожарът в близо до границата с Турция все още не е потушен. От МВР уточняват, че няма пряка опасност за населените места наблизо. Гасенето е трудно, заради стръмния терен, по който не може да мине техниката.

Рано тази сутрин гасителната дейност на пожарникарите беше възстановена.

Огънят е обхванал гората между четири села - Малко и Голямо Шарково, Ситово и Мамарчево.

Пожарът тръгна в четвъртък късния следобед от запалено стърнище или от пасище. Пламъците вече са обхванали около 1000 декара гора и тревисти площи, заради вятъра.

Повече от 60 служители на горските стопанства и десетки пожарникари от Елхово, Ямбол, Средец и Тополовград участват в гасенето.

Очаква се на място да пристигне верижна техника от Пловдив, която да се включи в гасенето.

Военнослужещи от Сухопътните войски оказаха помощ при потушаването на горския пожар в землището на село Малко Шарково, Община Болярово, Област Ямбол, днес 29 юли 2016 г. Тази сутрин Формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия при пожари от военно формирование 52 590 – Ямбол беше приведено в действие за оказване на помощ на населението при гасене на горския пожар, който гори от снощи в землището на село Малко Шарково, на няколко километра от българо-турската граница.

Под ръководството на командира на формированието капитан Захарий Димитров, 28 военнослужещи с три специализирани автомобила се включиха в локализирането и потушаването на пожара и пожарогасителните работи в сухи треви и горски масив.

По последна информация, пожарът е погасен, но предвид високите температури и опасността от тлеещи огнища, наблюдението на района ще продължи.  

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай