2 109 3

Депутатите отхвърлиха референдума на Марешки

Депутатите отхвърлиха референдума на Марешки
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Депутатите отхвърлиха предложения от бизнесмена Веселин Марешки референдум. Тъй като предложението за национално допитване не бе събрало достатъчно гласове - не му достигнаха 2600 подписа, за да задължи парламента да го проведе, той бе подложен на разискване в Народното събрание.

Референдумът бе отхвърлен с 88 гласа „за”, 6 „против” и 11 „въздържал се”.

Минути след това Марешки обяви, че в най-скоро време ще започне събиране на подписи за референдум само по първия въпрос за въвеждане на регулация на пазара на горива, която ще доведе до по-ниски цени.

Той обвини народните избраници, че сред тях имало безгласни букви, които никога не взимат отношение по наболели теми. По темата за имунитета той изтъкна. "В действията на някои от вас прозира безнаказаност".

"Аз не вярвам в чудеса, но вярвам в съдбата. Вярвам, че нещата се случват така, както са написани. Великият Архитект на нашия свят си знае работата", заяви още Веселин Марешки.

Първият въпрос от референдума бе "Ще въведе ли такава регулация на пазара на горива, която ще доведе до по-ниски цени", вторият въпрос бе "Едно лице да може да открива повече от четири аптеки", третият - "да отпадне държавната субсидия за партиите", четвъртият - "броят на депутатите да падне от 240 на 120" и петият "да отпадне ли имунитета на народните представители".

Тъй като някои въпроси вече бяха определени като противоконституционни бе предложено първия въпрос - за регулацията на пазара на горива да остане и да бъде гласуван самостоятелно. Идеята бе да се въведат максимални надценки в търговията с бензин и дизел.

Депутатът Петър Славов пък предложи да се добави и регулация в режим на данъчните складове. В крайна сметка предложението за отделянето на първия въпрос не бе подкрепено, отхвърлен бе и като цяло и предложението за референдум на Веселин Марешки.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 13:48  29.07.16
  БРАТЯ БЪЛГАРИ СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е КАК НИ УПРАВЛЯВАТ. Както е било преди 500 години. Демокрацията е ФАРС, за заблуда на неграмотните. От 240 депутати е имало само 105. Те си правят каквото си искат с НАС.
 • Гоуст
  Отговор
  2 14:10  29.07.16
  Депутатите се питат: - да си вдигнем ли заплатите? Всички гласуват да - да имаме ли един месец почивка? Всички гласуват да - да отхвърлим ли този референдум, който е заплаха за нас? Всички гласуват с да. Това се нарича чиста демокрация...
 • Отговор
  3 15:43  29.07.16
  Доста от депутатите покровителстват картела,без тяхна помощ не би имало такъв. Демокрация ли?... И най големия олигофрен би се смял от сърце.

Напиши коментар:


Публикувай