3 275 7

Ето кои са номинации за президент на РБ

Те ще бъдат обсъдени в ИС на РБ идния вторник

Анжелина Димитрова

Общо 7 са номинациите за президент, които ще обсъдим на заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок идния вторник. Това каза пред журналисти Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“, както и председател на Предизборния щаб на РБ.

Продължавам да настоявам, като председател на Предизборния щаб, че трябва максимално бързо да си обявим кандидатурата за президент. Време за губене няма, коментира той. Въпреки ваканционния период всеки вторник ще имаме заседания на ИС на РБ, а предизборния щаб на РБ ще работи през целия август, тъй като има и местни избори като в Балчик и Главиница, където РБ ще вземе участие, добави той. 

Сред заявените кандидатури след отварянето на пликовете са ген. Димо Гяуров и проф. Огнян Герджиков, предложени от Българска нова демокрация, ген. Съби Събев, номиниран от БЗНС, проф. Велислав Минеков, който беше издигнат от група интелектуалци и чиято кандидатура ДБГ подкрепи, Корман Исмаилов от НПСД, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, обяви Зеленогорски.

Зеленогорски прочете декларация от името на Изпълнителния съвет на РБ, според която лидерите на РБ, препотвърждават подкрепата си за  категоричната и безапелационна евроатлантическа принадлежност на България

Убедени сме, че в този момент управляващата коалиция на ГЕРБ и РБ и парламентарното мнозинство трябва да останат гарант за стабилността и сигурността на българското общество, се посочва още в декларацията на реформаторите.

България ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, което поставя още по-остро необходимостта от предвидимост и лидерство. Председателството поражда много очаквания, както от страна на българското общество, така и от европейските ни партньори - да сме отговорни, стабилни и компетентни начело на Европейския съюз, се казва още в позицията. 

РБ призовават всички български партии и политици да препотвърдят по ясен и недвусмислен начин решителността си да отстояват евроатлантическата принадлежност на България и да не допуснат чуждо вмешателство да манипулира и разколебава единството на българската нация в толкова важен и отговорен момент.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mihala
  Отговор
  1 16:33  29.07.16
  Борба за постове, а нямат визия за водещ. Процес на вегетиране.
 • 1234
  Отговор
  2 17:16  29.07.16
  Куцо и сакато ,всичко бяга за кокала.Има ли още ?
 • qqqqqqq
  Отговор
  3 18:14  29.07.16
  Президент ще бъде предложения човек от ГЕРБ . Неизбежно е .

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 18:49  29.07.16

  До коментар #3 от "qqqqqqq":

  Че това бат Бойко много отдавна го каза.Пък който не вярва, си е за негова сметка.
 • язе
  Отговор
  5 19:22  29.07.16
  Начи кои беха тия РБ ? Не е важно кой гласува... Важно е кой брои..
 • Волен Сидеров
  Отговор
  6 19:32  29.07.16
  да сложим някой от бежанците-тъкмо он ще си говори -ние ще се правим че го слушаме -а то цялата работа кот гаже боко накрая става-луда държава шантав и калпав матриял.останаха ли тука хора да гласуват или пак дъртаците и псевдонационалистите ще ни определят съдбата.....
 • Адолф Хитлер
  Отговор
  7 19:55  29.07.16
  Всичко е започнало преди 4000 години!Фараоните са стояли на сянка и са им духали с палмови листа а робите са строели пирамиди.Схемата се е запазила и до днес и си работи доста успешно.Не е нужно да се променя нищо нали?

Напиши коментар:


Публикувай