1 310 0

29 юли: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Ежедневно много гости от страната и чужбина - миряни, почитатели на историята и старините, посещават Роженския манастир „Рождество Богородично” в Пирин над Мелник. Засега не е точно потвърдено кой и кога е основал многовековната света обител на това място, но се знае, че най-старите запазени предмети, намерени тук, са от 13 в. През 1762 г. Роженският манастир става метох на Светогорския манастир Ивирон, тук се съхранява и копие на чудотворната иверска икона Св. Богородица Портаитиса, изографисано от монах Яков през 1790 г.

Необичайно гъста за сезона мъгла обви Хасково и подстъпите към града тази сутрин.

Ученичката Мария Гиздева, която уби с нож изнасилвача си Богдан Динев излезе от следствения арест в 12 часа на обяд, след като изтече 72 - часовото и задържане. Обвинението за умишлено убийство, което и бе наложено първоначално, бе променено в нанасяне на телесна повреда, от която е настъпила смъртта на Богдан Динев. На момичето е наложено мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500лева.

Бизнесменът Веселин Марешки се изказа от трибуната на Народното събрание по време на обсъждането на инициирания от него референдум, който беше отхвърлен от депутатите.

България


Напиши коментар:


Публикувай