713 0

На 14 август БСП посочва двойката си за президентските избори

На 14 август БСП посочва двойката си за президентските избори
Стефанаки Йоанис

БСП ще каже кандидатите си за президент и вицепрезидент на 14 август. Това обяви соцлидерът Корнелия Нинова по време на национално съвещание на партията в Габрово.

Най-харесвани в БСП за президент са Корнелия Нинова, Мая Манолова и Илияна Йотова. „Кандидатът на БСП трябва да е силна, разпознаваема фигура, която да обедини левицата, и когато отиде на втори тур, да събере подкрепата на много по-широк кръг хора.” Така го описа президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Националният съвет ще одобри кандидатпрезидентската двойка сред няколко варианта, които първо ще бъдат обсъдени на срещи с потенциалните партньори.

Първоначално Нинова обяви, че такива срещи ще има на 3 август. От АБВ и “Движение 21” обаче не одобриха, че им е изпратила “призовка”, без да съгласува датата с тях, затова срещите се отлагат. Тогава няма да има и разговор с партньорите от “БСП - лява България”. С Татяна Дончева разговорът ще е на 9 август, а с Георги Първанов - на 12-и.

Вероятността обаче да се достигне до обща номинация вече клони към нула, коментират на „Позитано” 20.

Не ни трябва президент, който разделя и противопоставя, а такъв, който ще работи за единството на нацията и от първия ден на поста ще бъде над партийните страсти и битки.

Време е за президент, който с достойнство и характер ще отстоява българските интереси пред света. Президент, чрез когото българският глас ще се чува отчетливо както в Европейския съюз и НАТО, така и в отношенията с Русия.

Необходим ни е президент, който ще изгражда мостове във външната политика и ще работи за преодоляване на противопоставянето между Запада и Изтока. Държавен глава, който чува притесненията на  българския народ и не търси врагове там, където ги няма.

Не можем повече да си позволим президент-лобист на едрия капитал. Трябва ни лидер, чувствителен към социалните проблеми и нетърпим към социалната несправедливост. Това се посочва в декларация на БСП. 

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай