1 241 2

Спрейове за комари задушават децата

Стефанаки Йоанис

Фалшиви репеленти срещу комари предизвикват сълзене, отоци, парене, обриви и дори задушаване.

Момченце за минути се подуло, а дишането му се учестило, след като майка му запалила спирала срещу комари. Това пише "Телеграф", позовавайки се на информация от Людмила Нейкова от Клиниката по спешна токсикология във ВМА. "Всяко нещо, което е в аерозолна форма, би могло да доведе до дразнене", обяснява тя.

Колегата й от Клиниката по дерматология и венерология към болница "Токуда" д-р Иван Богданов съветва, че от всички възможни форми на репелентите - таблетки, спирали, кремове, спрейове, гривни, включително и мокри кърпички, най-безопасни са лепенките, които се поставят върху дрехите, понеже те нямат директен досег до кожата. На бебе под 2 месеца в никакъв случай не трябва да се прилага репелент.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • патил
  Отговор
  1 07:38  30.07.16
  Но, защо са ви спрейове? Просто поставете алуминиеви мрежи или други на прозорците...! Дяволските комари яко хапят, но момчето ще си постави алуминиеви мрежи. Иначе без комари не може! няма ли мухи и комари, няма и лястовици, а оттам няма и други неща.... Комара е велико нещо...но проклетото добиче яко хапееее.... Ето и една стара рецепта, ако се намирате в полето и замръкнете до реката...намажете се лицето и ръцете и оголените части с????? - ракиджок! комара не обича това нещо. Ракията също е велико нещо, но не е за доливане вътре неограничено...!
 • БайХуй
  Отговор
  2 08:15  30.07.16
  Е що пръскате децата със спрей за комари?! Тъпотия....

Напиши коментар:


Публикувай