1 974 2

БДЖ: Не ловете покемони на релсите

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

„24 часа”

Дрон над 1 кг ще се управлява след курс и с книжка

Дронове пътни полицаи проследяват от въздуха как някой нахалник засича друг на магистралата, проследяват го и снимат номера на колата.

Въздушното роботче е пощальон и доставя колета вкъщи. Швейцарските пощи усилено работели за вкарването им в системите на доставки. Частни куриерски фирми у нас също смятат да въвеждат дронове.

 „Труд”

МВР праща полицаи на остров Лесбос

Министерството на вътрешните работи командирова полицаи на остров Лесбос. Униформените пътуват до там с правителствения „Еърбъс“. Това става ясно от писмен отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Свиленски до министър Ивайло Московски. От пресцентъра на МВР реагираха на всички запитвания на „Труд“.

„Стандарт”

Дават по 250 бона за злато от Рио

По 250 000 лева ще получи всеки един от нашите спортисти ако спечели златен медал на олимпийските игри в Рио другия месец. Сумата е по-висока с 50 000 лв. от премията за титла от Игрите в Лондон преди четири години. Това стана ясно вчера след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди със заповед паричните премии за призови класирания. Размерите на паричните средства са определени по предложение на комисия, в която бяха включени представители на БОК, ММС и спортни федерации.

„Монитор”

ЧСИ и данъчни продават цял зоопарк на търг

Частни съдебни изпълнители и данъчни продават на публични търгове животни, достатъчни за цял зоопарк. Причината е, че собствениците им са потънали в борчове и съответно е наложен запор над цялото им имущество. В тази си задача обаче срещат и трудности от неочаквано естество.

Така например ЧСИ-та запорират пчелите на длъжници, закъснели да си платят сметките или дългове към банки.

„Сега”

БДЖ пусна съвети как да оцелеем на релсите

Не търсете покемони на релсите, стойте далече от ръба на перона, не се разхождайте пред връхлитащ влак - тези и още съвети за оцеляване разпространи вчера държавната БДЖ. Авторите на "наръчника" обясняват инициативата си с това, че през лятото хората са по-разсеяни, и с новата мания - играта PokemonGo.

Компанията се обръща към пътниците, към живеещите край гари и жп линии и към ловците на покемони да внимават, като пресичат, защото влаковете са тежки и някои имат по 1 км спирачен път.

 „Капитал”

В страната на старите коли

През последните години човек нямаше как да получи ясна картина на автопазара в България. Статистиката на КАТ беше трудно откриваема или струваше много пари, а браншовата организация на производителите и вносителите спря да дава информация още през 2011 г. Единственият поглед върху индустрията идваше от Европа, но и тя не хвърляше светлина какво точно се случва на пазара. От този юли настъпи промяна. Като част от стратегията на екипа на Румяна Бъчварова за отваряне на данните изведнъж станаха достъпни данните от КАТ за регистрациите на автомобили. За първи път тази информация е свободна, което само по себе си е революция.

Колата е най-голямата инвестиция, която повечето хора правят в живота си, след закупуването на дом. Затова начинът, по който се движи този пазар, е силно показателен за движението на реалната икономика също. Дори беглите наченки на оптимизъм, който е двигателят на всеки ръст, се забелязват лесно на автопазара. Затова редовната информация, въз основа на която да се правят проучвания, сравнения и да се вадят тенденции, е особено важна не само за да разберем какъв е автопаркът.

 „Дума”

Почти половината фирми са без работници

Почти половината действащи в страната предприятия нямат нито един нает на работа. Това показва изследване на НСИ за жизнеспособността на предприятията за периода 2010-2014 година. През 2014 г. тези фирми са били 150 306 и съставляват 45,2% от всички активни предприятия. Общо у нас са действали 332 800 активни предприятия, което пък е било с 1,6% повече в сравнение с предходната 2013 година.

Общо 85% от действащите фирми в България са с до четирима работници. В групата с между един и четирима наети са 132 хил. фирми, а най-малък е делът на дружествата с между петима и 10 работещи - 7,6%.

С над 10 наети са 8 процента от компаниите, но в същото време именно тази група предприятия осигурява близо 70% от работните места. Обратно - най-голямата група активни предприятия - с нула наети, осигурява едва 6,3% от работните места.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БайХуй
  Отговор
  1 07:58  30.07.16
  Бе в тоя зор ще го скрия покемона дето виси в гащите че глупаците ще го строшат... или откъснат! :D
 • МАК
  Отговор
  2 13:18  31.07.16
  на тоя Божи свят има страхотни забаваления и хобита откъде се взе тая глупост на тоя скапан съвременен свят,че и има будали дето да се занимават!!!

Напиши коментар:


Публикувай