1 899 3

Обвиняват още катаджии, вземали подкупи от бежанци

Преглед на печата

Анжелина Димитрова

И други катаджии, освен 4-мата задържани в четвъртък вечер, са вземали пари от каналджии, за да пропускат бежанци. Това се разбра в спецсъда в неделя по време на мярката за неотклонение на Георги Жеков, Продан Георгиев, Николай Григоров и Красимир Евтимов, пише в. "24 часа". Засега не е ясно колко още полицаи ще бъдат задържани, но предстои повдигането на обвинения и на други ченгета, каза прокурор Детелина Йотова. Тя поиска четиримата да останат за постоянно в ареста.

Почти половината фирми са без работници

Почти половината действащи в страната предприятия нямат нито един нает на работа. Това показва изследване на НСИ за жизнеспособността на предприятията за периода 2010-2014 година, пише в. "Дума". През 2014 г. тези фирми са били 150 306 и съставляват 45,2% от всички активни предприятия. Общо у нас са действали 332 800 активни предприятия, което пък е било с 1,6% повече в сравнение с предходната 2013 година. Общо 85% от действащите фирми в България са с до четирима работници. В групата с между един и четирима наети са 132 хил. фирми, а най-малък е делът на дружествата с между петима и 10 работещи - 7,6%.

Министерството на туризма стартира онлайн модул за фестивалите в страната

"Министерството на туризма стартира онлайн модул за фестивалите в страната." Това каза по време на Международен фестивал за автентичен фолклор „Дорково 2016” министърът на туризма Николина Ангелкова, пише в. "Труд". Тя допълни, че този модул ще показва всичко, което се прави по време на такива фестивали, за да може да се съхранят традициите. Тя поздрави всички участници във фестивала и каза, че имала голямо желание да присъства на такъв фолклорен форум.

Издатели поискаха 7 % ДДС върху книгите

7 % ДДС върху книгите поискаха издатели по време на откриването на поредното издание на „Алея на книгата“ във Варна, пише в. "Монитор". Председателят на Комисията по култура и медии към Народното събрание, Славчо Атанасов беше специален гост на откриването и отбеляза, че „Това е първата и най-важна крачка в борбата за популяризиране на книгата и четенето“. Той посочи, че в Англия има нулево ДДС върху книгите, а в Гърция данъкът е 5%. Специалисти от УНСС вече изготвят икономически анализ за намаляване на ДДС върху книгите, който ще бъде представен на финансовия министър Владислав Горанов.

Кола уби две деца с мотопед

Шофьор на "Аudi А6" помете две момичета с мотопед. Децата са на 15 и 16 години и са се возили на скутера по пътя край хасковският парк Кенана, пише в. "Стандарт". Сигналът за тежкият инцидент е подаден 18.18 ч. в петък, съобщиха от полицията в Хасково. Момичетата са се возили на мотопед "Yamaha", но са били без предпазни каски. Зад волана на лекия автомобил с хасковска регистрация е бил 36-годишен мъж. Колата е ударила мотопеда странично. При сблъсъка, ученичките са загинали на място. Те са от близкото село Клокотница.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Goro Lafchi
  Отговор
  1 13:51  31.07.16
  По-лесно ще е да обвиняват катаджии,които НЕвзимат подкупи! Обвинението ще е без работа.
 • капитен
  Отговор
  2 16:17  31.07.16
  ТОВА НЕ Е ВЕРНО!
 • 1111
  Отговор
  3 18:48  31.07.16
  В Бг-то полицаите не взимат подкуп те само искат!

Напиши коментар:


Публикувай