852 1

ГЕРБ имат интерес от служебна победа и липса на кампания

Липсата на кандидатури, смяната на концепцията в последния момент, са достатъчно показателни, заяви Румен Петков

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Отминалият политически сезон беше много силен сезон за политическа партия АБВ, заяви по БНР заместник-председателят на партия АБВ Румен Петков:

„Това беше сезон, в който изнесохме тежки битки в името на обществения интерес, съумяхме да съхраним демократичните основи в Иборния кодекс. Ние, от АБВ, запазихме възможността за до 30-дневна кампания, върху която ГЕРБ се опита да посегне по един доста груб начин, защото те имат интерес очевидно от служебна победа, от липса на кампания, от липса на политически дебат. Липсата на кандидатури, смяната на концепцията в последния момент, са достатъчно показателни.

Нараства възможността левицата да излезе с обща кандидатура за президентстките избори. Петков посочи, че намира основание за оптимизъм и в действията на новото ръководство на БСП. Той уточни, че оповестените имена на Георги Първанов и Ивайло Калфин не са техни номинации, а възможни кандидати, които да се обсъждат на предстоящите преговори:

„Ние сме готови да участваме в процес, който не просто ще търси, а ще намери силната фигура, която в момента действително да може да отговори на обществените очаквания и потребности. Тук не става дума за самоцелна здрава ръка. Тук става дума за безспорен авторитет, който има много категорични патриотични параметри, който е доказал себе си в професионалния си, човешкия си, обществения си път, така че за нас няма предрешение. Ние нямаме категорични предусловия. Ние отиваме на преговори, за да намерим силното решение.“

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ПИФ
    Отговор
    1 16:27  31.07.16
    Първанов президент? стига бе, Петков, ти не познаваш ли Законите на Абсурдистан, пердън Република България? нали вие играчитев политиката ги направихте бе? ми той няма право трети мандат да заема такъв пост? това не е монархия, каквато се готви да прави султан Ердоган, който дотолкова се загрижил за демокрацията, че закриват куп институти и болници? аз ще гласувам за някоя стрийптизьорка ако се кандидатира или за бат Слави. стрийптизьорката ще ни прави густо, като прави леч от пилона, а бат Слави ще ни прави шоу, по вревме на кампаниите. с балет Магаданск и Куку-бенд. велики са, аз съм фен на тези формации. само дето шоуто стана малко едно такова сиво напоследък, нема много смях де. И какво ще направите ако станете на власт? каквото и ГЕРБ-ДПС-СДС-НДСВ-БСП-....Калинкизиране със свои хора послушнички и народо да го духа? ами ето сега да вземем - раздават се 30 млн. на работодатели да наемат работници и да ги задържат след сезона? А защо не се дават на желаещи да стартират свой бизнес, което може да се контролира да не свият парите под такъв предлог? защото тая Абсурдистания тук се ръководи от вредители, бат Румене. ама и вие не сте от Градителите ни, гледахме ви в миналото каква я къдрите. Трябват нови хора, достойни, справедливи, с чест, не разни Симоончовци, Първановци, Местановци, Бацета и други доказано вредили на Булгериъйн. трябват друг тип хора, но не се допускат май на власт? защо ли така, нали уж ни обичате и обичате България казвате на всеки избори символично казано? а нещо не я долюбвате нито нас? но за интереса на властта си прав - никоя власт не обича да я елиминират.... Защо ГЕРБ да е по-различна?

Напиши коментар:


Публикувай