Last news in Fakti

1 Август, 2016 10:20 1 219 3

Крум Зарков: БСП да издигне професионалист за президент

  • крум зарков-
  • бсп-
  • президент

Вече тече мощна кампания без да има кандидати

Крум Зарков: БСП да издигне професионалист за президент - 1

„Кандидатът на левицата трябва да бъде пълна противоположност на това, което виждахме през последните 5 години, а именно със солиден политически и професионален опит, който може да вдъхва доверие на гражданите, респект на нашите партньори и други страни. Човек, който си тежи на мястото, а не е посочен от някой“. Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП в сутрешния блок на БНТ. Според него вече тече мощна кампания без да има кандидати. „Имаме всички шансове да спечелим тези избори. Разконцентрирането в другия лагер показва притеснение“, каза още той. Зарков обясни, че най-много номинации има Корнелия Нинова, но не трябва да се поставят под съмнение нейните думи, че няма да се кандидатира. „Където и да отидете в партията, хората искат да я видят, да я чуят и да й покажат доверието си. Нашите членове искат тя да бъде готова да се яви на избори, ако трябва да отиде“, допълни той. По неговите думи Нинова е поела ангажимента да води левицата и БСП на парламентарни избори, които най-вероятно ще са предсрочни. Зарков коментира, че ген. Румен Радев, който е командир на ВВС, има номинации от структурите на БСП, но нищо не е решено и в момента тече процедура на избор на кандидат.

„С вътрешнопартийното допитване направихме сериозна генерална репетиция сред структурите. Стигнахме до най-малката партийна организация. Активираха се, премина като вътрешна кампания и организационното състояние беше проверено. Това беше като стрес тест. Те са готови“, категоричен е социалистът. Според него новата енергия, която се налива, ще събуди още повече организациите. „Състоянието в партията не е толкова напрегнато, колкото се мисли“, допълни той.

Зарков е на мнение, че Плевнелиев е накарал хората да мислят, че някой се отрича от проатлантическия и проевропейския курс. „С разнодумното си говорене и повтаряне на думата „ценност“, той изпразни това от съдържание. Никога до сега в България не е имало толкова евроскептици, колкото сега, нито толкова антинатовски настроени хора“, подчерта той. Зарков посочи, че думата на държавния глава е много тежка и тя не се хвърля така, както Плевнелиев го прави. „Още от втората си година той започна да се изживява като защитник на проевропейската и проатлантическата ориентация. От кого я защитава? БСП е партията, която подаде молбата за влизане в ЕС през 1997г и тя е партията, която го подписа. От нас ли защитава европейските ценности? Това беше пълнеж на една празна президентска черупка“, каза още той.

Крум Зарков заяви, че на Бузлуджа, където присъстваха над 55 000 души, се е видяло съживяване на редици на партията. „От 125 години хората се събират там и вероятно ще го правят още толкова“, допълни той. По неговите думи избори, без свобода на словото, обмяна на идеи и политически сблъсък, нямат смисъл. „Бяхме свидетели на нещо безпрецедентно - 3 телевизионни канала не успяха да излъчат какво се случва на поляната. На какво се дължи това не знам, но сезирахме прокуратурата и вярвам, че ще си свърши работата“, коментира той. Зарков изрази съмнение случилото се да се дължи на технически проблем, защото преди самото събитие няколко пъти са правени проби и всичко е било наред. „Не искам да влизам в теория на конспирацията, но дори да е търговски спор, то тогава си представете медийната среда, в която живеем. Става въпрос за заглушаването на основната опозиционна сила“, посочи той. Зарков подчерта, че често се възмущаваме от случващото се в съседни страни и се чудим как е възможно това, а при нас редовно да се спират предавания, уволняват се журналисти, свалят карикатури и се спират аудио излъчвания. „Избор след избор нищо няма да промени, ако не променим общата инфраструктура на начина, по който си избираме управниците“, заключи Крум Зарков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Предполагам че причината за неизлъчването на бесепарското мероприятие е повече от простичка и банална,защото колкото и добронамерен ТВ-канал да си,след кажеш каква е ЦЕНАТА НА ИЗЛЪЧВАНЕТО,но ти кажат "бе сега нямаме пари,но след като спечелим властта веднага ще оправим сметките"...
  • 2 12345

    1 0 Отговор
    Хапчетата конче хапчетата дете не пораснало
  • 3 стратокастър

    0 1 Отговор
    Тоя не се е пуснал още от полата на майка си и започва да ни дава акъл ! Не бързай воле, ще се осе*ш при напъна!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове