484 1

Държавните производители на енергия влошиха резултатите си

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

„24 часа”

Защо бушонът винаги е разузнавач №1, а не Първанов или Плевнелиев

Някъде през 2004 година... Изискана черна лимузина се движи по второкласен път из обрасло с храсти поле.

Мъж със светъл двуреден костюм и черна тениска се вози в тъмната нощ, слага черни очила, говори по слушалката на сателитен телефон. Лимузината отбива от пътя и спира на полянка, където са аранжирани скъпи и внушителни барокови мебели и голям плазмен екран, на който прожектират кадри от терористични удари. Мъжът вади пура, мирише я, след което внимателно я подрязва, запалва и почва да пуши замислено, гледайки в екрана.

 „Труд”

Хотелиери плачат за български туристи по морето

Хотелиери и кръчмари по морето плачат за български туристи - избягали в Гърция, а били много по-платежоспособни и харчели с широки пръсти, за разлика от бедни поляци и чехи, които пълнят базите ни на юг в момента, съобщава в. "Труд".

Родните туристи чупят всички рекорди по почивки в чужбина това лято. Само през ранния юни те са били над 200 хиляди. Отливът се обяснява и с огромните тапи по пътя към комплексите, които изнервят летовниците.

На софиянци им е по-близко и евтино морето с Гърция, изтъкват друга причина хотелиерите. Те отчитат бум на полски, чешки и немски туристи, но наблюденията на кръчмарите са, че дори и германците са станали по-бедни. Британският пазар не е мръднал, а руснаците ползват араптхотели на свои сънародници, за които са се спазарили не у нас, а в чужбина. Заведенията в Слънчев бряг се оплакват от по-ниски обороти.

„Стандарт”

Хазната си прихвана 276 млн. от длъжници

Министерствата и ведомствата си прихванаха 276 млн. лв. от длъжници към хазната за периода от ноември 2014 г. до 1 юли 2016 г., обявиха от Министерството на финансите.

От ноември 2014 г. е в сила постановление на кабинета, според което при всяко плащане на държавата към частна фирма на стойност над 100 хил. лв. се проверява дали тя има задължения към НАП или Агенция "Митници".

Ако фирмата няма дългове, си получава парите, но ако има задължението се удържа от сумата, която компанията трябва да получи за доставените от нея стоки, извършени услуги или строителни работи. По този начин само за първата половина на годината са събрани 70,6 млн. лв. от длъжници.

„Монитор”

2500 невръстни майки с ваучери за памперси вместо детски кеш

2490 непълнолетни майки получават детски надбавки като ваучери за памперси, ясла или учебници вместо пари на ръка. Това показват данни на Агенцията за социално подпомагане към края на юли.

Вече година невръстните майки получават помощи в натура, които трябва отговарят на нуждите на детето. Така за новородените майките могат да купят памперси и мляко, а за по-големите деца учебници и тетрадки. Целта на промените е парите, които държавата отпуска за детето, да се използват само за неговите потребности.

„Сега”

В разгара на отпускарския сезон месечните винетки изчезнаха

В разгара на лятото и на ваканциите пътуването по родните шосета се превърна в ад. На фона на километричните задръствания заради ремонти и катастрофи, температурните рекорди и скъпите горива шофьорите се сблъскаха с още един проблем - дефицит на месечни винетки. След като от 1 януари правителството реши да вдигне пътните такси, месечният стикер струва 30 лева, а седмичният - 15 лева. Ако човек планира да кръстосва родните пътища трийсетина дни, а не може да си намери такъв стикер, излиза, че трябва да си купи 4 или дори 5 седмични винетки, всяка от които струва 15 лева. Може да си купи и годишна - за 97 лева, нищо, че не му трябва. Глобата за липса на винетка е 300 лева.

 „Капитал”

В страната на старите коли

Основните държавни компании, произвеждащи електроенергия - АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2", и най-голямото минно дружество "Мини Марица-изток" влошават резултатите си през първото полугодие. Отчетите за периода показват, че приходите им намаляват и трупат сериозни загуби, като само атомната централа излиза на минимална печалба. В същото време Българският енергиен холдинг, който обединява всички държавни енергийни дружества, отчита увеличение на приходите и печалбата си.

 „Дума”

В БДЖ назначават още футболисти

БДЖ продължава да назначава футболисти, на които плаща с икономиите от спрените влакове. Това обяви вчера депутатът Георги Свиленски. Те получават заплати по 1500 лева, докато машинист се труди за 600 лева. Изпълнителният директор на холдинга Владимир Владимиров, вместо да работи за укрепване на дружеството, се е обявил за център-нападател и капитан на новия футболен отбор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 13:11  02.08.16
    Щом си в отбора на Тиквата нема страшно...Обирай ,разсипвай държавата ГРОБ е до Гроб!Гласувайте пак за тях .И парцели за умрелите вече няма.

Напиши коментар:


Публикувай