Last news in Fakti

2 Август, 2016 09:54 2 041 8

Марешки влиза в битката за "Дондуков" 2

  • марешки-
  • битката-
  • "дондуков" 2
Марешки влиза в битката за "Дондуков" 2 - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Веселин Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент наесен. Бизнесменът заяви, че по този начин ще даде гласност на хората, които са искали да гласуват на неприетия от парламента референдум, иницииран от него.

"Това не е самоцел, това ще бъде начин да дадем на хората начин да се изкажат по този основен въпрос - искат ли картели и монополи. Чрез гласуването за моята кандидатура за президент ще бъде даден отговор. Това ще бъде референдумът", каза Марешки по Bulgaria ON AIR.

По думите му все още не е решено кой ще участва заедно с него в предизборната надпревара, това обаче със сигурност ще бъде жена.

Към момента най-спряганото име за вице в обща кандидатура с Марешки е Цвета Кирилова.

"Тя отговаря на нашия профил - нашия профил е кандидата за вицепрезидент да бъде жена. Не сме водили разговори с Цвета Кирилова, но според мен тя е подходящ човек", заяви Марешки.

Очаква се окончателният вариант на президентската двойка да стане ясен през септември, след като формацията на бизнесмена създаде инициативен комитет.

Марешки заяви, че не приема решението на Народното събрание да отхвърли референдума, иницииран от него. Той настоя, че 530 хил. подписа, необходими за провеждането на допитването, са били събрани правомерно.

Преди дни в кулоарите на парламента Веселин Марешки се закани, че догодина ще поиска отново референдум, но този път само за цените на горивата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тим тирирам тирирам

    0 1 Отговор
    Ужас! Всички мутри решиха да стават президенти. Следващият път да очакваме Митьо Очите или направо някое Магаре, то поне няма да приказва глупости и няма да краде. :)

    Коментиран от #4

  • 2 Алабала тук е бардак

    1 0 Отговор
    Ей тоя ще ни стопли отношенията с Русия и по-точно с руските олигарси и мафия.
    Поне АНАЛгина ще е евтин!!!
  • 3 Христо

    0 0 Отговор
    Ще гласувам за него!!!! Пич е!!!! Той може да навре тиквун и компания където им е мястото!!!!
  • 4 Христо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тим тирирам тирирам":

    И що па тоя да е мутра???? Намали лекарствата, намали горивата, кое му е мутринскотобе ?????
  • 5 Пиф

    0 0 Отговор
    По-добре в топли отношения с Русия, отколкото в замразени, каквито ни прави Плевнята и компания. Не казвам, че харесвам олигарси да ни дерат с високи цени, но пък и не харесвам да ни скарват с руснаците щото някои кръгове им е далавера това. Аз всъщност не познавам руснаците, но пък и не харесвам да ни скарват с Русия, нито със САЩ и други. Защото от тия караници печелят разни далавераджии и имперски кръгове, но повечето хора губим, не говоря само икономически, а и човешки. А и Русия не върши косвенно-пряко не едно добро и сега. например войната с джихадистите, където и САЩ и Русия и Ирак и Египет и другите водят, е от полаз и за нас, макар да не учавствуваме, те ни пазят по този начин от терора. затова ако не друго поне от уважение и благодарност да се отнасяме с уважение - не визирам сервилно лакейско поведение, а с уважение и ако можем да си партнираме икономически изгодно и за двете страни, защо не! та нали и те искат да печелят и ние? Е, ние ще изнесем нещо което те искат, те ще внесат нещо, което ние нямаме и искаме и така се върти буззинеса. А Плевнята буквално ни смрази на държавно ниво, що ли? Явно някой го кара да върши това. Ако вас ив е страх от комунизма, то знайте, че той е невъзможен строй - просто рано или късно личното его алчността подлизурството на много хора сриват такива системи. Такъв строй може да се живее само от малки общества - някои племена, групи. Но в държавен и световен ред не може - рано или късно човешката алчност за власт и имане срива това... Така, че какво ви отблъсква Русия? Не е казано, е трябва да живеете там, като не щете! Но пък редно ли е да ни скарват щото някои кръгове искат? Ето, дори Ердоган разбра, че от добрите взаимоотношения с Русия само печели и той и Турция. И руските туристи ще идат в Турция и руснаците ще си продават газта през Турция и всеки ще припечели по нещо желано ... А ние? Ние сме прецаквани от олигархията на власт тук - тя ни сина и соца и го ограби, срива ни и демокрацията и пак ни граби. Само ние губим...

    Коментиран от #7

  • 6 Пиф

    0 0 Отговор
    Например, нашите "велики"" политици, оплюват повечето Русия. за да се направят на ревностни лакейчета пред чужди интереси. Но враг ли ни е Русия? Да, определено има хора ни носят загуби - разни олигархически интереси, бандитски групировки. Но то и нашите не са малко тук... Враг ли ни е Русия, какъвто я изкараха Плевнелиев и други? Мисля, че НЕ! Нито има нейна армия, която да ни тормози, нито ни прецаква, по някакъв арогантен начин. Да следват си интереса за Южен поток, искат да продават газ, да държат пазара, но кой не го иска от монополите по света? Нали и майкрософт иска да ползуваме Уиндоус? Нали и Гугъл иска да ползуваме Андроид? Ако са почтенно уредени пазарните отношения, тези неща се урегулират по естественн пазарен начин. Но тук пазар няма има тоталитаризъм от политиците. И не ни мачкат по своите кръгови интереси и само се борят да докапат държавните и европарите за свои хора.... за нас нема кокалче, а са предназначени парите за нас, за да предприемаме буззинес. но не ги дават, а ги усвояват по техни схеми. Русия е нас траната срещу терора срещу джихадистите. Това е от полза и за нас, защото нашата бюрократична армия - малка и повечето администрация няма как да ни опази. Русия, САЩ имат големи армии. Значи Русия е вид наш приятел, дори затова. Тогава защо я плуят Президента ни и други е въпроса? да миналитя соц имаше и хубави и лоши неща. Но много от лошите бяхап риумица на местната номенклатура на БКП не са издадени от руснаците за тук. И така, защо считате, че Русия ни е враг? Тук руски стоки няма а и да има аз не съм срещал. значи икономически не ни залива като турска китайска и индийска стока? Къде е вредата ни, от Русия - питам заклетите руссофоби? Май я няма? Тогава защо да не сме в топли приятелски, но и делови отношения с тях? разбира се, трябва да защитим нашият интерес от ссделката, но и другият да има интерес! това и смисъла на търговията - и двете страни да печелят...иначе е монополизъм, тоталитаризъм...! А поне ние от тоталитаризъм не сме се отървали от 10 века насам... далеч преди Османнската империя, Хитлер, Живков, местните боляри си развалиха морала покрай византийският разврат .Оттогава и досега, не сме България.
  • 7 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пиф":

    Няма никакво значение дали ще се казва комунизъм или нещо друго но сближаването с Русия ,има опустошителен ефект върху България /както и върху всички други страни/!

    Някогашните ни" близки"отношения се крепяха на върха на щика и съветския ботуш!

    Няма държава в света която доброволно да гравитира в руската орбита! Така че президента на Р.Б. просто казва "царят е гол"!

    Коментиран от #8

  • 8 Пиф

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Мисля, че нещата не са до ботушая само, а до цели? Гледам по новините сега нямат ботуши, а ходят с джапанки, явно са с високи заплажи и си купонясват яко на море? Руснаците дръпнаха явно икономически якооо? Поне така излиза от новините. А ние? Нашите родни олигарси, мутри, и други бетонираха черноморието ни и ни примамват с кебапсофра и чалготекодискотеки? Явно тук остана като мерак само секстуризма и чалгоалкохолният туризъм? Е, англичаните даже оцениха това... мисля, че тия световни процеси се разбъзикват от интересите на два кръга едри играчи. И най-чудното е, че мисля, че са един кръг, но са се хванали на басове и затова разбъзикват света? Иначе и в Русия и САЩ и тук и навред почти, не зная Китай и Северна Корея как са?, то тия едри олигарси държат и нефта и златото и диамантите и всички суровинни бази от такива ресурси. А нашето уж "държавна собственност", мафэиотите като Костов, Серго, Баце и останалите го подариха на чужди - същите олигарси и техни подставени дребсни слуги. Мисля, че разпределението при соца след войната бе, резултат на облог между тия играчи? Например техни пионки разни мейсъни ил масони още тук като Сакскобурги и други ни натресоха в пакта Рим-берлин-Токио. А той бе империалистично войнствуващ...и след като СССР и съюзници разгромиха Райха, ние изядохме шута по право. Не мога да споря, че след като сме били в пакт срещу СССР то при преминаването на Червената армия е имала пълно право да ни нарита. но мафиотите подлизурковци като Тато и другите са лизали ботуши цункали са се "братски" с техните шефове и не сме изяли шута. Вместо това ни придърпаха в СИВ. което ако изключим някои неща не е лошо. Е, не е и идеално. Но ние сме си ви4новни - търпим мафиоти врагове да ни цакат. Дали това е "Българският интерес" не зная, но от 8 века насам е така...все я духаме. Аз пък не се притеснявам от Русия, нищо че не съм никой нито съм мафиот нито политик, само едно обикновенно човече. И защо да се притеснявам? това не са Райх армията, не са джихадисти като ДАЕШ. И там има всякакви. Най-много някоя рускиня да ме облезчести и да се оженя, но по-добре женен, отколкото със зелена карта ратай в Чикаго. А тук заплатата е в пъти под Чикаго.... Даже имигрантите вадят повече пари от нас работещите за родину, за местану, за Цачеву, За Първанооглу и останалая задунайская задруга... ЛАПАЧИТЕ. И да не се разширявам в писането - мисля, че единият от сключилите облога е спечелил, а другият е признал поражението си и ние се оказахме изведнъж СОЦИАЛИЗЪМА. Преди това бяхме ФАШИЗЪМА - според бат Тато. И така, ни размятат според кефа си, а мафиотите политици драпат за кокал и власт и ни продават всекидневно, за парички. Е, на това ми прилича картинката - на един ш...н театър, но ние сме духачите в него... Впрочем какво означава "руска орбита"? Като гледам и на американските, НАТО-вските, военни съоръжение и над Кремля се носи Петолъчката - един и същ е Шефа. начи ние сме пионките на дъската и руснаци и американци и ние Ганьовците. Тогава какво те плаши тая Русия като всички сме пионки на дъската? Само едрите риби си играят кефа. Ето погледни ив Русия - диамантите, петрола, куп ресурси се държат само от еврейската олигархия. В САЩ също. за Ганьовска Булгериън то е ясно от начало...ние сме и прецакани и обрани. та каква е проблематикатас Русия не разбрах? Дали ще мине Южен поток или няма? Е, като няма Южен ще има Турецкий . турците ще намажат, а ние дюхай дюдю! Къв е проблема? лъжебългарски интерес? А нашият защо не е разработен десетилетия шелфа? Явно сега сондирайки делфините бягат от сонарите и мрат на брега...? А може би са от военни кораби при ученията на море? Та къв е нашият интерес не схванах? Аз съм за приятелство и със САЩ и с Русия и други, но да се пазим някои едри кръгове да не ни допрецакат и доограбят, не че нашите Лапачи не го правят постоянно? Иначе какъв е проблема да сме в топли отношения с Русия, не схвашам?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове