1 644 7

Ненчев: Удоволетворен съм, че имаме толкова самолети

Ненчев: Удоволетворен съм, че имаме толкова самолети
Снимка: МО
Калина Петрова

Днес съм повече от щастлив, че мога да обявя пред вас, че българските Въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев след като награди на тържествена церемония в авиобаза Граф Игнатиево екипажите на хеликоптерите, участвали в потушаването на пожарите, възникнали в различни райони на страната през последните дни.

„Не само че не приземяваме българската авиация, точно обратното“, подчерта министърът на отбраната и допълни, че в рамките на ноември, ще получим последните два двигателя за МиГ-29 от Полша, а до края на годината още десет двигателя. „Това напълно гарантира, че самостоятелно може да изпълняваме мисията по охрана на въздушното пространство. Това е ясен знак към всеки един от вас, че оттук насетне ще бъде сигурен в утрешния ден“, каза още Ненчев. Той благодари на министър-председателя за направените инвестиции за армията и на военнослужещите за доверието и разбирането.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави наградените екипажи и подчерта, че правителството изпълнява поетите си ангажименти към армията в условията на криза. Той заяви, че българските военнослужещи изпълняват професионално задълженията си и даде висока оценка на демонстрацията на способности на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили“, която наблюдава по-рано същия ден. Той подчерта, че ще бъдат отпуснати средства за ремонт на казармените помещения на Специализирания учебен център „Црънча“, където бяха наблюдавани действията на военнослужещите от Специалните сили. Министър-председателят обяви пред военнослужещите от авиобазата взетото решение Музеят на авиацията да бъде преместен в Пловдив, за да се улесни достъпът на граждани до експозициите му. Премиерът заяви още, че от днес авиоремонтният завод „Авионамс“  е собственост на държавата и  в него вече ще могат да бъдат ремонтирани военните ни самолети.

Висока оценка за демонстрираните умения и професионализъм получиха военнослужещите от бригада „Специални сили“ и от началника на отбраната генерал Константин Попов. Той благодари и на екипажите на хеликоптерите, участвали през последните дни в потушаването на пожари, възникнали на територията на страната. 

На събитието присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и  кметът на града Иван Тотев.

Пловдив / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • потушаването на пожари
  Отговор
  1 15:19  02.08.16
  Махаме думата "толкова" от заглавието и излиза, че се кефим на два изправни самолета... Хубавото е че бройката не е спомената в статията иначе щеше да има силата на анекдот. За съжаление самолетите не са само двигатели и този хитрец ловко казва факти без да опише цялата ситуация - двигатели ще имаме- самолети също, само дето няма да са боеспособни, дори и да полетят!
 • Пожарникар авиатор
  Отговор
  2 15:30  02.08.16
  Боко и Ники са велики!!! Как само държи питото на хеликоптера, като на Обама шмайзера!
 • 3 16:31  02.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 16:34  02.08.16
  Е защо? Човечеца може би е удовлетворен, че имаме САМО толкова самолети...
 • Монго
  Отговор
  5 17:10  02.08.16
  Ще продаваме и ще отдаваме по наем! Путин иска да прави 9то майски парад,даваме му под наем. В Турция преврат, продаваме!
 • БайХуй
  Отговор
  6 18:55  02.08.16
  Има... Стари демоде бракми дето всеки талибан ще свали с едно ръчно зенитно пушкало...
 • Goro Lafchi
  Отговор
  7 07:46  03.08.16
  На Ненчев бройната му система се заключава в: "1, 2, много"

Напиши коментар:


Публикувай