1 224 0

Корнелия Нинова: Аз предложих номинацията на ген. Румен Радев

Стефанаки Йоанис

„Аз предложих ген. Румен Радев в „Оборище“ – организацията, в която членувам. Аз нося отговорността за тази номинация“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя уточни, че ген. Радев е получил и още номинации от различни структури в страната. „Не ми е известно да има близост между Първанов и ген. Радев, защото съм я внесла лично, като предложение”, каза още тя. По нейните думи оставката му няма нищо общо с издигнатата кандидатура от левицата.

„Той има принципни съображения срещу водената политика и затова подава оставка. Днес разговарях с него и имам неговото съгласие“, каза още тя. Нинова подчерта, че вицепрезидент Калфин не е обсъждан.

Отиваме на преговори с партньори за бъдеща лява коалиция с онези, имена, които са получили най-много номинации от партийната листа, т.е. членове на БСП и онези ,които са получили най-много номинации, от непартийната листа, уточни Корнелия Нинова.

Тя поясни, че отиват на преговори със следните имена за президентска двойка: Илияна Йотова - Янаки Стоилов, Румен Гечев - Михаил Миков, Мая Манолова и ген. Румен Радев.

„От партийните аз имам най-много номинации в партията 210. Потвърждавам отново позицията си няма да се кандидатирам за президент на републиката“, каза Корнелия Нинова.

Дайте ми възможност да стана премиер. И затова не се кандидатирам за президент. Ще победя на парламентарни избори. Това обеща лидерът на БСП. Попитана дали има някакви противоречия между нея и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, Корнелия Нинова посочи, че няма да коментира пред журналисти това. На въпрос дали тя не прави същото с президентските избори, както Сергей Станишев е предложил Пламен Орешарски за премиер, тя обясни, че разликата е, че Станишев не е попитал партията.

„Ние попитахме партията, кои имена иска и тя каза тези“, заяви Нинова.

 

 

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай