692 0

РБ прави допитване за кандидат-президент

РБ прави допитване за кандидат-президент
Анжелина Димитрова

Реформаторският блок започва допитване до членовете си за предпочитания от тях кандидат-президент, реши днес на заседание Изпълнителният съвет. До момента няма отпаднал от номинираните седем кандидати. 

В следващите една - две седмици симпатизантите на реформаторите трябва да определят фаворитите си сред седемте одобрени кандидати, заяви заместник-председателят на СДС Любен Петров.

"Отделно ще заседава една работна група, която ще направи подготовка за едно изследване. На базата и на последващото изслушване на кандидатите се надяваме Реформаторският блок и ръководството да вземат едно информирано решение и тогава вече да можем да съобщим кой е нашият кандидат. Нито изследването, нито допитването, нито събеседването ще има еднозначно решение. На базата на всички тези форми ние ще определим нашият кандидат за президент и вицепрезидент", обясни той.

"Ясно се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е сега и колегите да си направят тези вътрешни допитвания и да използваме всичките данни, до които ще достигнем, за да достигнем до златното сечение, което ще ни даде кандидатите", заяви зам. председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

"Проф. Огнян Герджиков е национален капитал, така че той е обществено признат, всестранно развит, и певец, и спортист, всичко това, което човек може да каже за него, Димо Гяуров е също един великолепен експерт по проблемите на сигурността. Така че те като двойка биха били нещо, което е необходимо за страната в момента", каза от своя страна Борислав Великов - председател на БНД.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай