1 299 1

БДЖ не е предприемало отмяна на влакове

БДЖ не е предприемало отмяна на влакове
Анжелина Димитрова

БДЖ не е предприемало отмяна на влакове, а само временни промени в разписанията на някои от тях. Това се казва в позиция на БДЖ по повод поисканата вчера от БСП - лява България оставка на ръководството на Холдинга заради отмяна на влакове.

Ето и пълният текст на позицията:

"Във връзка с тенденциозни коментари по повод временно спиране на влакове на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД заявява своята позиция:

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД не е предприело отмяна на влакове, а само временни промени в разписанието на някои от тях. Последните капиталови ремонти на локомотиви на БДЖ са извършени в периода 1993 г. – 1996 г. като през 2002 г. е закрит и последният завод за ремонт на локомотиви в България. Въпреки това дружеството се ангажира със спешни ремонти на локомотивния парк, гарантиращи спазването на разписанията от 15-и септември 2016 г.

От началото на кризата и заплахата от фалит, финансовото състояние на БДЖ никога не е било по-добро от днес. „БДЖ – Пътнически превози” и „БДЖ – Товарни превози” отчитат положителен финансов резултат за първото шестмесечие на годината. В резултат от преструктурирането и оздравяването задълженията към банките кредитори са намaлени с 400 млн. лева. Реформите ще продължат до пълното възраждане на БДЖ.

По повод на спортната дейност на БДЖ уточняваме следното:

Футболният клуб „Локомотив БДЖ” е отделно от БДЖ юридическо лице с нестопанска цел. Финансирането му се осъществява изцяло чрез спонсорска дейност и няма нищо общо с финансите на БДЖ. Отборът е съставен изцяло от служители и работници на отделните дружества в „Холдинг БДЖ” ЕАД. Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще продължи да насърчава развитието на работническия спорт, така както се прави в цивилизования свят."

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • МАК
    Отговор
    1 10:47  03.08.16
    Докато БДЖ не се прекъсне политическата принадлежност и дасе изчисти паразитната администрация на Вазов №3 няма да се оправи никога!!а това за ремонтите моля ви не вярвайте на тези глупости!! по депата разни началници на конци от няколко години тенденциозно изгониха посочвам грамотния Ремонтен персонал,които наистина подържаше машините така че реално няма кой да ги прави.ЖП завода го унощожи умния престъпник по Прякор Черепа и никой не му затърси отговорност а сега същия този чрез негови подфирмички ще точи БДЖ за ремонт на локомотивите вместо голямото ръководство да тропне и да каже хайде сега всики Шкодови локомотиви във Чехия и дасе изремонтират качествено със модернизация със помоща на Еврофондовете но естествено пак парите за БДЖ отидоха за метрото за какво е на БГ железница !!докато Ликвидаторите поставени от БОЙКО (противника на железницата)за министър на траспорта и другия неграмотник за генерален директор на БДЖ (вече два мандата) не се махнат и осъдят за нанесените огромни щети от тях и да върнат открадните пари доживот в панделата БДЖ никога няма да се оправи!!! ПО ЗЛЕ ще става!!а това със автобусите ще продължи и след 15 септември!!

Напиши коментар:


Публикувай