955 4

Първанов: Допускам, че Борисов си прави кампания

Премиерът очевидно е притеснен, коментира още бившият държавен глава

Венцислав Михайлов

„Премиерът Борисов очевидно е притеснен. Вчерашното му изказване издава страх. Той е уплашен от такъв тип кандидатура. Но на България не й трябват избори, които просто да преброят симпатизантите на левицата и на десницата”, заяви в студиото на „Здравей, България” Георги Първанов. Това става ден след като БСП обяви шест от имената, с които сядат на преговори останалите партии за кандидат-президентска двойка. И добави, че от АБВ също ще излязат със свои кандидатури на преговорите.

Относно номинацията на ген. Румен Радев, Първанов заяви: „Аз го направих генерал. Ген. Румен Радев е летец, с високо образование, има специализации. Той е геренал на духа, не просто на службата. Радев е по-обединителна фигура, отколкото който и да е политик”.

„По отношение на генерал Радев... Той е истински генерал, има изключителни качества! Той е летец във висша степен, има високо образование, има специализации, в това число и в САЩ. Той е генерал на духа! Той не е просто генерал така от службата, защото има едни измислени генерали в българската политика. Аз съм имал шанса да работя с много качествени офицери – генерал Марин, генерал Михов, и бих се радвал ако събитията се стекат да работим и с генерал Радев. Защото освен всичките му други качества, той е и много почтен човек“. Това посочи бившият държавен глава.

„Трябва да избираме между критериите дали един политик е избираем и дали той би бил добър президент”, категоричен е Първанов.

И добави, че дори и да влязат с определени имена на преговорите, не е изключено да се появи друга обединителна фигура, подходяща за кандидат-президент.

„Аз много държа кандидатът за президент да има тежката дума при определяне на вицепрезидентът, при определяне на шефа на Генщаба, тоесто той да си прави една истинска кампания. Да се утвърждава като една самостоятелна фигура с характер, с воля, какъвто трябва да има един президент”, коментира още Първанов.

Според него е очевидно, че „ГЕРБ ще играят самостоятелно”.

„Ще имаме вариант не само на Левицата, но и на центъра. Подписваме споразумение с „Гергьовден” за подкрепа на кандидат-президента”, каза още той.

„Допускам, че Борисов си прави кампания. Мога да преценя кое е част от пиар кампания. Става дума за подкрепа на футболни клубове. Те носят гласове за изборите”, коментира още Първанов.

И заяви отново: „Президентът е обединител на нацията”.

На въпрос дали са възможни предварителни парламентарни избори малко след президентските, Първанов заяви: „Ако ГЕРБ загуби, но от това не следва автоматично необходимостта от предсрочни избори, но във всеки случай ще се разбере, че има промяна в настроението на избирателите".

 

 

 

 

 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Goro Lafchi
  Отговор
  1 09:01  03.08.16
  Голям допуск направи!
 • dedo kopele
  Отговор
  2 10:37  03.08.16
  Има разлика в това да си генерал на ВВС и да си генерал на ....... пожарната?! Единия борави с бойна машина, другия с нечий маркуч! Факт!

  Коментиран от #4

 • desti
  Отговор
  3 12:06  03.08.16
  Дали да вярвам на Първанов ? Как да му вярвам ?
 • Goro Lafchi
  Отговор
  4 13:08  03.08.16

  До коментар #2 от "dedo kopele":

  Б.Б. не е генерал от пожарната. Напуска ВИПОНД, като преподавател по...блйни изкуства със звание майор. Напуска защото е дошла деполитизацията и трябва да избере-работа в МВР или партийния билет. Е познайте какво избра той? Направиха го генерал, като главен секретар по времето на един Саксофон с Кобур Готски. Без да е преминал генерал щабна академия или заслуги на фронта. Ми то и Бриго Аспарухов май от лейтенант-генерал!

Напиши коментар:


Публикувай