1 009 2

Нуждата от стабилност изведе на преден план генералите

Калина Петрова

На изборите може да имаме генерал Радев, генерал Борисов и генерал Гяуров. Всичко това е в сферата на условностите. В смутните времена навън обществото има две линии – търсене на стабилност и национализъм. Генералите излъчват това, каза в "Преди всички" по БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл".

Афининтетът към твърда ръка не е безграничен. Сондажът ни показа, че хората не мислят за съдебната реформа като ефективна. Хем искат здрава ръка, хем не се доверяват на политиците, които трябва да я приведат в действие.

Одобрението за несъществуващата агенция за борба срещу имигрантите показва, че за институциите се мисли автоматично. Институциите печелят, когато мненията на хората стават реални.

В съдебната система всичко се пише на съда, който изпъква и пред МВР, и пред прокуратурата като фокус на негативните нагласи. Обществената инерция е много важен показател.

Проучването показа, че българинът има своите морални и демократични спирачки. Тествахме и дилемата „свобода или сигурност“. В отговорите по актуални теми виждаме и автоматизъм, и боязъм, но никога крайности, което е белег за нашата обществена зрялост, подчерта Първан Симеонов.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Електорат
  Отговор
  1 10:32  03.08.16
  Пълни глупости, то пък едни генерали. Тези генерали никаква сигурност не могат да ни дадат, може да ни я даде само умела дипломация. Ама за съжаление я нямам. Имаме си военолюбци като Сидеров и Местан дето искат да ни скарат с Русия и Турция. И подлоги дето клякат на НАТО и правят каквото им каже като Плевнелиев. И подлоги на Русия БСП и АТАКА. А Валери Симеонов и Каракачанов не знаят какво искат.
 • иван
  Отговор
  2 20:39  03.08.16
  първанчо,много евтино се продаваш,не злоупотребявай с думата генерал какъв генерал е гяурчето?та той и като трудовак беше същия!първо вземи проучи как е станал генерал

Напиши коментар:


Публикувай