Last news in Fakti

3 Август, 2016 15:42 8 856 23

Полша: Предрешено е да охраняваме България

  • българия-
  • полша-
  • охрана-
  • въздушно пространство-
  • томаш шатковски-
  • нато-
  • самолети

София и Варшава ще договорят официално сътрудничеството си през следващите месеци, посочва „Радио Полша“

Полша: Предрешено е да охраняваме България - 1
Снимка: Wikipedia

Предрешено е да охраняваме българското въздушно пространство. Думите са на полският зам.-министър на отбраната Томаш Шатковски, цитиран от „Радио Полша“.

Изданието посочва, че той е анонсирал бъдещо споразумение между двете страни още в началото на месец юни.

Според „Радио Полша“ София и Варшава ще договорят официално сътрудничеството си през следващите месеци.

Промените в Закона за отбраната и въоръжените сили позволяват съвместни патрули на български и съюзнически самолети във въздушното ни пространство.

Шатковски е заявил, че Полша ще участва в тази мисия, за да покаже, че няма за цел да защити само собствената си сигурност, но и тази на партньорите си от НАТО.

„Радио Полша“ описва събитията в страната ни и оставката на началника на българските ВВС генерал Румен Радев. Полската медия посочва и възможните амбиции на Радев да участва в президентските избори през месец ноември.

През миналата година от правителствената пресслужба обявиха, че промяната по отношeние охраната на въздушното пространство е „в отговор на направената препоръка по време на Срещата на върха в Уелс на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на Алианса за необходимост от провеждане на съвместни мисии за усилване на способностите по охрана на въздушното пространство на страните от източния фланг на НАТО“.

Изпълнението на задачи в съвместни операции ще допринесе за повишаване на способностите на бойната авиация на България, на подготовка на летателния състав, посочиха властите. 

Вчера министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че „самостоятелно може да изпълняваме мисията по охрана на въздушното пространство“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо

    2 2 Отговор
    Сега разбрахте ли, че е прав Генерала, който напусна командването на ВВС! Просто ГЕРБерастите са предрешили съсипването на българските ВВС и замяната им с чужди. И понеже сега в Турция е нестабилно - поляците ще ни пазят!!! Срам и позор за цялата мутро-милиционерска клика, яхнала властта в държавицата ни. И въобще не искам да цитирам поговорки от типа, че който не храни собствената си армия ще храни чужда!!! Падението на Борисов добива все по-огромни и заробващи страната ни размери!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Goro Lafchi

    2 0 Отговор
    А ко танаааа? Краварчетата радват ли се? Виждам айрян полисинг-Третополовото яхнало Тагадътков!
  • 5 Иван

    0 1 Отговор
    Помните ли как крал Владислав Варненчик се мъчил да освободи България от турско , но не е успял поради коварство и е умрял тук ! Вечна му слава !!! Полша е наш партньор и приятел за разлика от русия !!!

    Коментиран от #14

  • 6 Никич

    1 0 Отговор
    Това са абсолютни корупционни схеми с охраняването. Проблема е, че нашите политици напоследък много са изпращели...
  • 7 Не обичам политици

    0 0 Отговор
    Български политик = дупедавец. Без коментар.
  • 8 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Време е да се хващат пушкалата
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    напълно съгласен с № 1
  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    много добро решение вместо да се набиват маса пари без реален смисъл!

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Десиииииии, пак се изряза неподготвена.

    Откъде ти минава през ума че една услуга може да излезе по евтино ако друг ти я върши. Няма ли да е по добре да плащаме по малки суми за обучение на Български пилоти, за подръжка на Български самолети. Тия Българи които ще са заети с охраната на нашето небе ще отглеждат и възпитават Българи.

    А партньорството на Полша се изчерпва с отнемането на пазари и производства от България. Някой знае ли какво ДДС плащат холерите. Така ще разберете защо са малко по добре от нас. Колонизаторите са им отпуснали малко каишката. И не само ДДСто но и кредитните им условия и лихвите по депозитите са по различни. И не изхранват и не интегрират м...сти. Сега ще ни точат и военния бюджет.

    Когато трябваше да се развива БА и да се обновяват оръжията съкращаваха и твърдяха че нямаме врагове.

    Постигнаха своето и сега ни задължават да плащаме повече но на тях.

    ТОВА ЛИ СА ВИ ПАРТНЬОРИТЕ ОТ НАТО. ПОЗОР.

    СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

    Коментиран от #17

  • 12 Край

    1 0 Отговор
    Иване да се не повтори историята с Владислав Варненчик се моля че после 500 г. нема да мога ги издържа чалмите.
  • 13 Край

    1 0 Отговор
    И сега Поляците дето ги е страх че от руснаците сами не могат да се опазят ще ни пазят нас пак от руснаците и то с руски самолети. Предлагам военния министър и външния министър да се оженят. А Плевнелиев да си пусне брадичка и да се яви на Евровизия.
  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ако беше успял, много е наивно да си мислиш, че щяхме да сме независима държава...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чопър

    0 0 Отговор
    За предпочитане са полякините.
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    кви хотели кво ддс бе полов?българската авиация ще ни излезе поне милиард на година повече от сега и няма да имаме възможност да опонираме ни на турция ни на русия .и за какво да ги даваме тези пари?нека ни охраняват поляците ,а милиард лева да идат за повишаване на раждаемостта да речем.10000 лева за първо,20000 за второ и 25000 за трето дете .тва ще бъдат много по правилно похарчени пари от това да купим 100 самолета и да ги потдържаме!
  • 18 елин

    0 0 Отговор
    При един военен конфликт (световен)Полша е една от първите жертви от страна на руските ракети "Искендер" така, да се ндяваш на тях е глупово и наивно

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "елин":

    аз се надявам да не се стига до там и затова е нато,но ти да си мислиш ,че българия може да потдържа авиопарк адекватен на руския,тва не е глупаво и наивно ,а направо идиотско.дадените пари от нас колкото и да са абсолютно прахосани,щото няма да доведат до нищо положително,а могат да идат за много положителни работи както раждаемостта да речем или привличането на българи от диаспората .милиард на година са едни добри пари само трябва организация .
  • 20 бати

    0 0 Отговор
    Айде поне ако стане нещо руснаците ще свалят полските самолети а не наште. И без тва тия тъпи и нагли поляци искат едно здраво дране, те ще бъдат едни от първите дето ще го отнесат от "руската агресия" при евентуална война. Пък ние сме толкова незначителни във военно, а и във всякакво друго отношение че наистина нас никой няма да ни закача, просто няма какво да се вземе от нас и ще бъдат напразни усилия, нещо като гавра с труп.......
  • 21 аман от хахави

    0 0 Отговор
    ... Да бъдат дадени за насърчаване на раждаемостта ... Хахаха ми нали м....лите ще са първи бе момче!!!Т еи сега са на първа линия за помощи камо ли ако дават по 10 000 за първо 20000 за второ и 25 000 за трето дете :) ) ) ) ) ) ) )) Ти четеш ли какво пишеш?!!!???

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "аман от хахави":

    биха се наредили,но само ако спазят предварителните условия на финансирането,а именно пълнолетие средно и за двамата родители липса на присъди и липса на изоставени деца или такива в риск.тогава помощи ще получат само нормалните цигани ,а те са много малка група от малцинството,а парите ще стигнат точно до тези дето трябва!смятаи 50000 деца по 20 бона са точно милиард!

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Какво пречи и сега да е така с детските и останалите добавки? Нищо, освен социалната политика спусната от запада, целяща подмяната на българското население с цигани. Когато станат достатъчно силен фактор ще преминат на следваща фаза - вкарване на религията в малоумните им глави, а след това просто ще има раздадат автомати и бомби.

    Това за което говориш е утопия докато сме под прякото командване на тези, които стоят зад САЩ и НАТО.

    Не е невъзможно да се случи и ако прочетеш повече от историята преди 89 може и да се изненадаш колко градивна е била политиката по отношение изграждане на нацията. Включително социалната политика. Прочети и за кредитите (ипотечни и потребителски), лихвите и преференциите за младите семейства при раждане на 1-во, 2-ро и 3-то дете.

    Това, за което говориш е част от историята, която не ти допада и срещу която пишеш :).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове