2 972 4

Софийски калкан пълни рибните сергии

Софийски калкан пълни рибните сергии
Стефанаки Йоанис

Софийски калкан продават на поразия по рибните сергии край морето. Така местните на майтап наричат рибата ватос, която е плоска и малко прилича на истинския калкан. А софийска са я нарекли, защото на въдиците на измамниците се ловят основно жители на столицата, които не могат да я разпознаят, разкрива в. „Труд”.

Истинска гонка с роми, които продавали вмирисан ватос край Приморско, си спретнали инспектори от бургаската агенция по храните и полицаи.

Циганите продавали и рибата сайра, за която твърдели, че е зарган. Опитвали се да пласират попчета, лехия и сарпа. Рибата била вмирисана. Рибарите в момента вадят сафрид, барбун, меджит и попчета. Така че само тази риба може да е прясна черноморска, но не продавана в мръсни каси, натъпкани в нечий багажник, а на рибната борса и в специализираните магазини, казват инспектори.

Както “Труд” пръв предупреди, измамниците на пътя често продават сафрид, но той е от Китай и няма нищо общо с пресния български. Предлагат каракуда с отрязана глава и изчистена, за която твърдят, че е ципура, както и океански паламуд.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 03:06  04.08.16
 • Калкан
  Отговор
  2 06:22  04.08.16
  Ми като сте неуки балами, кво очаквате ?! На рибния щанд в магазини Фантастико редовно сменят, уж случайно етикетите и продават разни риби за други на тройни цени... И "новите софиянци", с един такъв високомерен и надут вид, щото видите ли, могат да си позволят прясна риба по 13-13 лв. килото, щастливо плюскат морски котки за калкани и хамсии за сафрид. :-)
 • 999
  Отговор
  3 10:52  04.08.16
  Да купиш каракуда за лаврак трябва наистина да си много прост.
 • Румен Янев
  Отговор
  4 12:54  04.08.16
  Що е то "софиянец" ??? След 10-ти ноември тази дума се разми тотално ... Софиянците нито мекат нито кекат

Напиши коментар:


Публикувай