812 1

В държави с извънредно положение да няма български избирателни секции

Предложението е на независимият депутат Велизар Енчев

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Независимият депутат Велизар Енчев предлага да не се рзкриват секции за предстоящия президентски вот в страни с обявено извънредно положение, съобщи bTV.

Пряко предложението засяга Турция и Франция. В Турция извънредното положение беше въведено след опита за преврат, а във Франция след терористичната атака в Ница.

Мотивите му са, че в подобна ситуация се ограничават човешките права на гражданите в тези страни и не може да се проведат нормално едни избори. „В Турция извънредното положение не позволява провеждането на каквито и да е избори говори. Още по-малко избори на друга държава”, заяви той.

По думите му в Турция момента не може да се гарантира свободното придвижване на избирателите и се забранява събиране на гражданите в определени часове.

Призивът на депутата е българските граждани да дойдат да гласуват в България.

Енчев очаква това предложение да бъде подкрепено от Атака и Патриотичния фронт. Той е категоричен, че не прави никакво разделение между Турция и Франция.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 09:49  04.08.16
    Е как предателят Енчев ще "предлага" нещо,което вече е предложено от Патр. фронт?Че на всичкото отгоре и очаквал подкрепа...от хората които не могат да го гледат!Всъщност така му е наредено на човека от Московските му господари,така и прави.

Напиши коментар:


Публикувай