895 0

20 дка гора и осем необитаеми вили изгоряха в Пловдивско

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Стефанаки Йоанис

Двадесет декара широколистна гора и 8 необитаеми вилни постройки изгоряха при пожар във вилна зона "Отдих" край с. Песнопой, Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Сигналът е подаден вчера в 13.20 часа. По първоначални данни запалването е причинено от небрежност при боравене с открит огън.
Усложнена е обстановката с възникналите пожари и през последното денонощие. 166 пожара са ликвидирани, но от сутринта са подадени сигнали за възникнали нови 17 в сухи треви и труднопроходими местности. Комисар Тошко Бързилов - началник на оперативния център на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението": 
Най-големият пожар, който беше възникнал, беше на територията на село Радовец, област Хасково. През нощта той беше локализиран на площ от 1500 декара. Продължава обхождането му. Пожарът в село Черна могила, област Хасково, беше локализиран и потушен, където бяха унищожени около 30 декара широколистна гора и растителност и беше отменено бедственото положение. Погасен беше и пожарът в село Црънча, област Пазарджик. Напълно беше ограничен пожарът в района на село Песнопой, област Пловдив. Бяха спасени 20 вили. Напълно беше погасен и възникналият пожар в района на Сливен, в района на село Мечкарово и Сливенски минерални бани. Продължава да бъде повишен рискът от възникване на пожари на територията на Хасковска, Пловдивска, Старозагорска и Ямболска област.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай