638 0

Допълнителни полицейски наряди подпомагат трафика по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“

Организацията е в сила до 18 септември т.г.

Калина Петрова

С разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов са въведени незабавни мерки за обезпечаване на безопасността на движението по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“. 

Организацията е в сила до 18 септември т.г. В този период, в петъчните дни /в посока Бургас и Варна/ и в неделните дни /в посока София/ допълнителни полицейски наряди за контрол на движението от СДВР и ОДМВР ще подпомагат трафика по обслужваните пътни участъци от двете магистрали. При необходимост ще се включват и служители от състава на „Охранителна полиция“ - ГДНП. Целта е, освен осъществяването на контрол на въведените ограничения, служителите да могат да реагират на място при възникване на пътно-транспортни произшествия или при затруднения на движението. Действията се осъществяват в координация с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и с центровете за спешна медицинска помощ.

Припомняме, че с разпореждане на Агенция „Пътна инфраструктура“ се забранява движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, както следва:
- от 1 юни до 15 септември: за дните петък – от 17:00 часа до 20:00 часа, и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа;
- целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа, и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един празничен ден.

Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

- автомагистралите;
- път I-1 Видин-Ботевград;
- път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“-Велико Търново-Шумен;
- път I-5 Русе-Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“-ГКПП „Капитан Андреево“;
- път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-19 Симитли-Гоце Делчев;
- път II-86 Пловдив-Смолян;
- път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

 

София / България


Напиши коментар:


Публикувай