1 389 0

Левицата се тресе предизборно

Мая Манолова публикува "гнусния" СМС до Стефан Данаилов

Калина Петрова

Левицата се тресе предизборно. Мая Манолова публикува смс-а, който е пратила на Стефан Данаилов.В интервю пред Епицентър.бг  зам.-председателят на БСП нарече съобщението „гнусно”.

Данаилов беше възмутен от факта, че Манолова натиска ръководството на БСП на всяка цена да издигне кандидатурата ѝ за президент. Още преди да започне партийното допитване група в ИБ, в която стояли Юрий Асланов и Бриго Аспарухов, лансирали кандидатурата ѝ, опирайки се "народната любов" към Мая. Според Данаилов обаче, омбудсманът няма качества за президент. 

Ето какво написа Мая Манолова във Фейсбук:

"Това е пълният текст на смс-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица.

„Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството.“

Не смятам, че този смс е „гнусен“, по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП", пише Манолова.

"Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали.

Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации!

Но очевидно, ръководството мисли друго!

Няма да позволя името ми да се замесва в партийни интриги.

Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие", заявява Манолова.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай