2 305 13

Борисов намекна на Путин за Южен поток

Борисов намекна на Путин за Южен поток
Калина Петрова

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Руската федерация Владимир Путин обсъдиха създаването на работни групи, които да направят преглед на енергийните проекти между двете страни. Експертите ще обсъдят проблемите и възможностите за тяхното преодоляване при спазване на правилата, валидни за Европейския съюз.

Министър-председателят и президентът проведоха телефонен разговор по инициатива на премиера Борисов ден след получения отговор от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по поставените от българското правителство въпроси, отнасящи се до реализацията на различни енергийни проекти като газоразпределителния център „Балкан”, „Южен поток“, „Бургас-Александруполис”, ядрена енергетика. Премиерът Борисов подчерта, че и към момента на пристанищата в Бургас и Варна се съхраняват тръби, предназначени за изграждане на проекта „Южен поток“.

Бойко Борисов и Владимир Путин изразиха задоволство от обсъжданията и резултатите от сесията на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведена през януари т. г. в София. Те акцентираха на необходимостта от интензифициране на нейната работа, което би допринесло за увеличаване на стокообмена между двете страни, който в последните години не отговаря на потенциала си.

Министър-председателят и президентът обсъдиха и възможностите за увеличаване на туристите, като отбелязаха, че туризмът продължава да играе важна роля в отношенията между двете страни. В рамките на разговора беше посочено, че през 2015 г. България е била посетена от близо половин милион туристи, като президентът Путин е изразил очакване през настоящата година да има значително увеличение на броя им.

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 18:08  05.08.16
  Щом БАТ БОЙКО съумя да накара Юнкер да светне като ЗЕЛЕН СВЕТОФАР по въпросите за газа,значи работата с Русия е готова.А на практика това значи че хем евросубсидиите ще си вървят по старому,хем освен "Турски поток" ще има и Руско-български паток "Братушка".С тая разлика,че България вече е "отръбена" и ББ е приготвил лентичката,докато в Турция в момента са заети да търсят "врага с партиен билет"!

  Коментиран от #2

 • Goro Lafchi
  Отговор
  2 18:23  05.08.16

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Трябва ли да забравиме противоположното ти мнение лансирано доскоро?

  Коментиран от #4

 • ААА
  Отговор
  3 18:41  05.08.16
  Бойко,Бойко,защо пак се напъваш за този ,поток.Виждаме,че не искаш да го дадеш на турците,но нали ще дойде пак Маккейн, ще те плясне зад врата,ще присвиеш само уши, и потока се утече.
 • onq s konq
  Отговор
  4 19:03  05.08.16

  До коментар #2 от "Goro Lafchi":

  Няма никакви противоположни мнения,има НЕРАЗБИРАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ,като един от тях е "винаги с Европа,ако трябва и срещу Русия"!Така че на практика номерът е не да се договориш за нещо с руснаците,а ДА УБЕДИШ ЕВРОПА ЧЕ ТОВА АКО НЕ Е В НЕИН ИНТЕРЕС,ПОНЕ НЕ Й ПРЕЧИ!А иначе как да не държим на Европа,след като от там идват пари по Еврофондове,там работят милион българи,с ЕС ни е основната търговска дейност,от Европа и крадем ако щеш-72000 цигани са на "социал" САМО в Германия!:)

  Коментиран от #7, #8


 • бббббб
  Отговор
  5 19:44  05.08.16
  Айдеее,Тиквата забрави, какво говореше преди и как се правеше на ербап.Сега започна да свири на гайдата на Путин заедно с Ердоган. Сигурно и се е смазал добре отзад .Идват избори трябва да се говори отрано пред електората ,да се прави нещо до изборите дори и без успех.
 • Ник
  Отговор
  6 19:44  05.08.16
  Нищо с намеци няма да стане... Вероятно разговорът е бил основно за АЕЦ. Там имаме над 1,2 млрд. лева за оборудване. Вероятно ще ни трябва поне още толкова за пускане в експлоатация. При 30 млрд. консолидиран дълг, означава, че и това ще ни е "преко сили". Тоест пари за "Хъбове" няма, освен в условията на почти 100% чужда собственост.- Това няма как да разрешат ЕС, когато става въпрос за Руснаците.
 • Монго
  Отговор
  7 20:24  05.08.16

  До коментар #4 от "onq s konq":

  "НЕРАЗБИРАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ,като един от тях е "винаги с Европа,ако трябва и срещу Русия"!"...и кой го е рекъл този принцип? Бжежински? Кисинджър? Фройд или Тъгадък Тагъдътков? Трябва ли да се смята за оригинално перефразирането на действителен израз: "Винаги с Германия, никога против Русия"? Опит за плагиатстване, пречупен през призмата на посредствен интелект!
 • Да го тура на катъра
  Отговор
  8 23:41  05.08.16

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Ей конь Не хаби Интернет пространство бе човек. Наблюдавам те вече няколко месеца и не спирам да се удивлявам на глупостите, които пишеш. Вземи и си намери работа като другите хора - стига стоя пред този компютър. По цял ден и по всички теми може да ти се видят "компетенциите". Наистина ти казвам имаш нужда от някаква работа!

  Коментиран от #9

 • onq s konq
  Отговор
  9 02:22  06.08.16

  До коментар #8 от "Да го тура на катъра":

  Евала,счупи нагломера:)Това че го даваш "наблюдателен"-добре,но лошото е че не мислиш с кратунката!И защо ТИ наблюдаваш мен,а АЗ тебе- не?При това въпреки че както казваш говоря глупости на които "неспирно се удивляваш"?А вариантите са два-или самият ти си глупак и си падаш безнадеждно по глупости,или пък също не работиш,защото няма как иначе да имаш време за наблюдения.Разликата между нас обаче е доста съществена и се изразява в това че за мен РАБОТЯТ,докато за тебе-ЕДВА ЛИ!Все пък възмутително е че вместо да ми благодариш че не работя и не заемам работното място на някой като тебе,ти си позволяваш да ми даваш безсмислени съвети?!Аре продължавай да наблюдаваш,но не ме занимавай с присъствието си защото сме от много различни кръвни групи.

  Коментиран от #11

 • 0815
  Отговор
  10 04:08  06.08.16
  Комсомолче недохранено, оди да рупаш на яслата...
 • Да го тура на катъра
  Отговор
  11 07:27  06.08.16

  До коментар #9 от "onq s konq":

  Ти май се приемаш твърде на сериозно! Как да ти обясня, че фалша в думите ти си личи от разстояние. Няма нужда да се напъваш - виж, там занимавай се с нещо на двора... Смажи вратите на 3-ката, ако имаш парички смени и уплътненията по вратите, "ксеноно " погледни да не е заминал, удари една шкурка на ръждата по калниците .... - Ей с такива работи се занимавай . Другото не ти се отдава особено "Работодателю " ... Много си смешен - много!
 • Тъпия
  Отговор
  12 07:55  06.08.16
  Кончето е прав . Търговия с всяка държава , ама с правила ,правила на ЕС .Ние сме с нормалните държави вече . Вече Русия не може да ни продава на тройна цена горивата . Монополното положение свършва вече .Пазарната икономика е печеливша . Развитите страни са доказателство , за това вижте фактите .Вижте приятелите на Русия днес ,Башарчо ,Реджеп бей , Сия бау дън , все от азия . Там няма технология ,иновация и пари.
 • кроко
  Отговор
  13 10:49  06.08.16
  Стига се дърляте с кончето, има си принципи хайвана, ако не ги харесвате, момчето ви показва че има и други принципи, а вие пак не ги харесвате! Ееее, аман, не може да ви се угоди!

Напиши коментар:


Публикувай