1 266 0

България в снимки: 6 август

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

Близо 30 кучета от различни ловни породи със собственици, които са членове на исперихското ловно-рибарско дружество "Сокол" взеха участие в киноложка изложба, която се проведе в местността "Рибарника".

Концерт по повод празника на минералната вода, курорта и Балкана изнесоха късно снощи във Вършец Валя Балканска и родопски гайдари.

За поредна година Националният музей „Земята и хората“ организира „Ден на милосърдието“. Честването е в знак на състрадание и съпричастност към жертвите на атомните бомбардировки над японските градове Хирошима и Нагасаки през 1945 година. Само на този ден в залата се експонира "Камъкът от Хирошима", който музеят получава през 1997 г. Гранитният камък е част от трамвайната настилка, която е била изложена на въздействието на атомния взрив в 8:15 часа сутринта, на 6 август 1945 г. и на него е изработен барелеф на японската богиня на милосърдието – Каннон.

В Белоградчишката крепост, под скалите официално бе открит тридневен фестивал на оперното и балетно изкуство под наслов "Опера на върховете-Белоградчишки скали". Организатор на фестивала е Софийската опера и балет и община Белоградчик. Новаторската идеята е на режисьора Пламен Карталов, който е инициатор на сценичното решение и на авторската режисьорска интерпретация. Фестивалът бе открит с операта "Тоска" от Пучини.

Столичани си почиват на сянка в Борисовата градина

България


Напиши коментар:


Публикувай