1 992 0

Разпнатата олимпиада

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

24 часа

Разпнатата олимпиада

Най-интересното е, че спрямо зика жените се оказаха доста по-смели от мъжете. Вирусът бе използван като извинение от голфъри и тенисисти, но изненадващо отказалите се бяха главно от силния пол. Тези, които трябва да са по-засегнати, ще бъдат на олимпиадата. Проблемът със зика удари най-сериозно по голфа след 104 години в олимпийската програма.

Така в Рио няма да бъдат първите четирима в световната ранглиста Джейсън Дей, Дъстин Джонсън, Джордън Спийт и Рори Макилрой, което си е направо обезглавяване. За сметка на това при жените първите 9 в подреждането са готови за атака на златния медал. Така зика май отстъпи на липсата на награден фонд.

 Защото в голфа тепърва ще свикват, че няма да играят за няколко милиона, а за един медал. По този параграф и мъжката част от турнира по тенис загуби доста добри играчи, които предпочетоха да починат малко, отколкото да гонят отличията.

Труд

Мутренският башибозук си отвоюва Северозапада

Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков – криминално проявен за побои и рекет, но неосъждан. Избран е за общински съветник на последните местни избори. Той отново преби човек. Гаврил се с него. Карал го да яде сурова риба и го питал дали го е ебал циганин, защото може да му се случи. Чиста форма на дехуманизация. Стадата, лишени от надзор, така се разправят с всеки – дехуманизират индивида срещу себе си и тогава той става… нищо. Можеш да го караш да яде сурова риба, да го биеш, да се гавриш по всякакъв начин, дори и сексуално, и няма да усетиш прилив на човешко съчувствие. Това е същото усещане, каквото притежаваха старите войници в казармата и изродите в затворите.

Стандарт

Очакват рекорден добив от жътвата

Очакванията за края на жътвената кампания са за рекорден добив - такъв, какъвто досега не сме имали. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева, като поясни, че се очаква годината да завърши с рекорден добив на пшеница. Официалните резултати от жътвата ще бъдат обявени в края на август, добави Танева. Според нея резултатите в повечето сектори на земеделието са положителни. "Налице е ръст и при животновъдството, и при трайните насаждения, и при производството на зеленчуци и оранжерийното производство. Всичко това говори добре за земеделските производители и за начина, по който могат да работят", каза министър Танева.

Монитор

37 отвлечени деца са търсени в чужбина, 7 са намерени

37 отвлечени деца били потърсени зад граница по официален път чрез Министерството на правосъдието в периода от 2014 г. до март тази година. Само 7 от тях са били върнати в България – 2 през 2014 г. и 5 през 2015 г. Това показва справка за броя на подадените молби към други страни по Хагската конвенция от 1980 г. за гражданските аспекти на международното отвличане на деца, предоставена на в. „Монитор” от ведомството.

Оказва се, че от чужди държави са постъпили по-голям брой молби за същия период – 62, което означава, че повече отвлечени деца са издирвани на наша територия, отколкото ние сме търсили из света. По-голям е броят и на върнатите – 15 невръстни. 10 от тях са екстрадирани през 2014 г., 4 - следващата година, а до март тази година - само едно.

България


Напиши коментар:


Публикувай