880 0

Интелектуалците от Горно Прахово се събраха в хижа Млечино

Интелектуалците от Горно Прахово се събраха в хижа Млечино
Стефанаки Йоанис

Гюнер ШЮКРИ

По инициатива на бизнесмена Касим Местан в хижа „Млечино” се проведе среща с интелектуалците от ардинското село Горно Прахово. Традицията е повече от 15 години. Тук бяха дългогодишният директор на училището в Горно Прахово Раиф Ешреф, учителите Мюмюн Чолак, Тахриюмер Тахир, Рамадан Емрула, Айнур Юмер, Мюмюн Ешреф, Ясин Расим. На срещата присъстваха още началникът на отделение „Уши, нос, гърло” към Многопрофилната болница за активно лечение „Атанас Дафовски” в Кърджали д-р Тургай Мустафа, поетът Рамадан Муслу, представителят на Сдружението на Горнопраховци в Бурса Салих Юзертюрк, фоторепортетът от Бурса Байрам Чадаш, бившият кмет на Горно Прахово Ибрям Мурад.

По време на разговора беше представена новата стихосбирка на Раиф Ешреф, която е в процес на издаване. В нея авторът е написал стихове за родното си село и природни явления. Поетът Рамадан Муслу декламира свои стихове.

„Всички бивши учители от Горно Прахово се разпръснахме по света. Всяка година по време на селищния празник идваме в родното си село. Срещаме се с колеги, приятели и споделяме скъпи спомени от миналото. Надявам се тази инициатива да продължи и в следващите години”, сподели 66-годишният учител по история Мюмюн Ешреф.

Взето бе решение през следващата 2017 година празникът на Горно Прахово да бъде разнообразен с турнир по свободна народна борба.

 

България

Напиши коментар:


Публикувай