1 212 3

В Плевен конфискуват каруци, ако нарушават правилата

Стефанаки Йоанис

В Плевен ще се конфискуват конски каруци от собствениците, ако нарушават правилата за движение. Въвеждат се строги изисквания за регистрация и ползване на животинска тяга, съобщи БНР.

За преодоляване на проблема с влизащите в рамките на града каруци се разчита и на полицейски служители. Това е договорено между ръководствата на Общината и Областната дирекция на МВР.

Строгите мерки са залегнали в промените на Общинска наредба номер 3 и се налагат от безразборното движение на конски каруци по улиците на Плевен. Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто, да бъдат регистрирани в кметствата по места, номерата и името на селището да бъдат изписани с едър, черен шрифт от двете страни на каруцата. По този начин при установяване на нарушението собственикът ще бъде бързо установен. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установяване на нарушение. Такава практика вече съществува в много други общини.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Про
  Отговор
  1 19:09  07.08.16
  И ако ги хващате нетрезви ...какво ..ще им отнемате книжките ли ..или ще ги пращате на провровъчен ...Изглежда скоро каруцарите ще купуват и венетка и ще плащат гращданска отговорност ...А бе в тази държава по конституция нали частната собственост нали беше НЕПРИКОСНОВЕННА ...Герберските изроди хептен я удариха през просото...МАРОДРРСТВОТО много им допада но скоро ще ядат дървото...
 • Коча
  Отговор
  2 19:11  07.08.16
  а КОГА кога , ще започнат тези бавноразв.... да отнемат автомобили заради превишена скорост?Или каруците са им най големия проблем?
 • onq s konq
  Отговор
  3 02:47  08.08.16
  Живея в окръжен град и не помня да съм виждал каруца.И бежанци няма.

Напиши коментар:


Публикувай