1 827 4

Лекарката оставила бебе в колата: Това е капан

8-месечното бебе на д-р Татяна Попова – общопрактикуващ лекар от Две могили, беше отнето миналата седмица от социалните служби, след като майката го остави само в колата на общински паркинг в Русе. По информация от служител на паркинга детето е било оставено за половин час в колата на високи температури. 

Д-р Попова твърди пред bTV, че е помолила служителка на паркинга да го наблюдава и е оставила всички прозорци леко отворени, за да влиза въздух.

„Тази история е капан от институции, в които влязох в конфликт. Аз спасявам животи. Трябваше да подам едни документи, детето спеше, не исках да го будя. Сама съм в живота, опитвам се да съчетавам работата и отглеждането на децата. Мястото, на което паркирах колата е пред църква, не вярвах да се случи нещо лошо”, казва лекарката.

Тя подозира, че бащата на детето стои зад този „капан”, защото бившата му жена не приемала връзката им.

Д-р Попова има четири деца – 8-месечно момченце, което в момента е настанено в център за деца в Русе, 2-годишно момиченце, което е на седмична детска ясла, и две по-големи деца, които са избрали да живеят с баща си.

Когато чуят името на д-р Таня Попова, хората от Две могили се притесняват да говорят пред камера. Казват, че не искат да имат неприятности, нито да ги съди, както прави обикновено.

Д-р Попова живее в общинско жилище, след като е била принудена да напусне квартирата си заради неплатени сметки, твърдят съседите й.

Хората от Две могили споделят, че бебето често стои заключено в колата или в кабинета на майка си. Сезирани са социалните служби, викана е и полиция. От местната община потвърдиха единствено, че има редица жалби срещу лекарката.

Лекарският съюз в Русе ще заседава извънредно, за да разгледат поведението на д-р Попова. Ще бъде поискано тя да бъде изключена от лекарската колегия в Русе

„Един лекар не може да действа по такъв начин. Да не говоря за майка, просто настръхвам в момента. Това е срам за лекарската професия”, казва д-р Виделина Моллова, зам.-председател на БЛС-Русе. Очаква се решението да бъде взето в началото на есента.

Всичко е нагласено, д-р Моллова не може да се примири, че имам няколко пациенти от нейното село, контрира д-р Татяна Попова.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:31  08.08.16
  Щом не е първия път, в който оставя напълно умишлено бебе само, то какво се обсъжда? Едно е да го забравиш, друго е да го оставиш в кола на слънце. Да бе оставила колата да работи на климатик никой нямаше да й направи проблем. И аз така съм чакал детето да се събуди, но седя в колата и тя работи, за да държи температурата ниска. Това е лекар, очевидно не може да прецени кое е опасно за бебето и кое не. И друг е въпроса след като е сама майка, защо не седи да си гледа детето, а се натиска да работи като първата година взима повече майчинство от заплатата си? Другото й дете на седмична ясла, демек не го вижда цяла седмица, само през почивните дни. При нас само циганите така си оставят децата, защо ражда деца, като не иска да ги гледа как растат или като се държи с тях по-зле от кучета? И от политиците е чула, че всичко е заговор. Явно не я слуша главата.
 • Антон
  Отговор
  2 11:40  08.08.16
  А,браво бе!Да бе оставила колата на климатик никой нямал да и направи проблем.Май и на теб трябва да ти отнемат детето.Какви родители сте бе.Как ще оставиш 2г.само като се събуди и Кво'да стане и да си купи една студена бира и да изпафка една цигара докато му се върнат ш......те родители а?А тази по-горе от снимката дето е цялата в татуировки ми е ясна що за стока е.Най-добре се справя като си отваря краката.4-ри деца се правят и гледат с пари а не с мозък на ку...ва.
 • гост
  Отговор
  3 12:59  08.08.16
  Антоне, при положение, че остави колата хладна, наглеждането на бебето е поверено на служителя от паркинга, и колата е достъпна за този служител, какъв проблем биха й направили от социалните? Като си оставиш детето на съседа да го гледа за половин час социалните и полицията идват ли? Дете никога не трябва да се оставя само, но няма законово изискване на кого да го оставяш. Факт, че тази не е със всичкия си, факт е, че циганите си оставят бебета на другите деца и то не по-големи от 10-11 годишни, но социалните няма да се намесят. Грешно е да се остави без надзор, но какъв е надзора родителското тяло си определя.
 • баварски замък
  Отговор
  4 14:03  19.10.17
  Уникално проста е....няма кво да се коментира

Напиши коментар:


Публикувай