1 259 1

Предоставяме 20 т. минерална вода на Македония

Предоставяме 20 т. минерална вода на Македония
Калина Петрова

Правителството ще предостави 20 т минерална вода за района на Скопие, осигурена от държавните горски стопанства. Това беше договорено на оперативна среща между кмета на Скопие Коце Траяновски и началника на политическия кабинет на министър-председателя Анжелина Тотева, която по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов координира дейността по предоставяне на допълнителна помощ от страна на българските институции за бедстващото население. В срещата участва и главен комисар Никола Николов. Създадена е организация да бъде отговорено и на други искания за хуманитарна помощ от страна на властите в Република Македония.

Преди това официалните български представители участваха в съвещание с ръководителите на местния оперативен щаб, на което бяха разпределени задачите на спасителите според спецификите на пораженията в различните квартали. Направен беше и оглед на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

Четирите български екипа от ГД „ПБЗН” – МВР и от аварийно-спасителното звено на Столична община остават в Република Македония за продължаване на участието си в спасителната операция.

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • F 22 raptor
    Отговор
    1 20:12  08.08.16
    Предателите и вода ли пият? Да ги храни Путин !!!!! Какво искат от нас ???

Напиши коментар:


Публикувай