823 0

Акция срещу нелегални мигранти в София

Акция срещу нелегални мигранти в София

Поредна акция на МВР срещу нелегалните мигранти в София започна около 6 ч. в сряда сутрин в района на „Лъвов мост”. На мястото има и коли на "Жандармерията". 

Акция се провежда и в района на бул. „Христо Ботев”.

Има 67 проверени лица, които са пребивавали законно, като по-голяма част от тях са чужди граждани от Франция, Япония и Германия, съобщи пред bTV комисар Борислав Муеров – началник сектор Охранителна полиция СДВР.

Той допълни, че спецоперацията се е провела на три етапа, като първият е бил в  кв. „Модерно предградие”, където са били проверени 187 лица.

От тях има 11 задържани, като половината са с някакъв статут на пребиваване и  са отведени в районните управления за доизясняване. Другата част са били без документи и са обработени от сектор „Миграция”.

Известно е, че районът около "Лъвов мост" и Централна гара се е обособил основно с жители, които са мигранти от арабски държави.

София / България

Още по темата

 • Акция на МВР срещу нелегалните мигранти в София

  Акция на МВР срещу нелегалните мигранти в София

  Акцията на МВР срещу нелегалните мигранти в София продължава. Действията на полицията са започнали около 7 часа в квартал "Модерно ...
  11.08.2016
  680
  1
 • Бомба

  Бомба "цъка" на Лъвов мост

  Агресия, мръсотия, беззаконие и страх носи със себе си струпването на стотици имигранти в района на Лъвов мост в София, жалват се живеещи в квартала, ...
  9.08.2016
  3 281
  4
 • Спецакция задържа 95 нелегални в София

  Спецакция задържа 95 нелегални в София

  Поредната специализирана операция срещу незаконното пребиваване на територията на столицата е проведена снощи и в сутрешните часове на днешния ден от ...
  6.08.2016
  1 004
  2

Напиши коментар:


Публикувай