1 154 1

Мотористи протестираха в цялата страна

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Стотици мотористи излязоха днес на национален протест днес пред съдебните сгради в различни градове в страната.

Протестите продължават вече втора седмица. Те са по повод пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който на 24 юли причини смъртта на българските граждани Бойко Бойков и Таня Бойкова, при управление на МПС. Веднага след като мярката му бе променена, той изчезна.

В Бургас днес се събраха десетки протестиращи, сред тях е и певицата Милена. Във Варна протестът протича без мотори, защото се провежда в пешеходната зона. Протести има в общо 15 града. 

Над 50 мотора бяха паркирани пред Съдебната палата в Стара Загора. Недоволните бяха от Стара Загора, Казанлък и Павел баня. 

Над 60 мотористи от двата мотоклуба в Пазарджик и граждани се събраха на протест пред сградата на Окръжния съд в града. С форсиране на мощните машини мотористите изразиха недоволството.

Над 30 сливенски мотористи от клуб „Биволите" се присъединиха към националния протест. Те бяха в Ямбол пред Съдебната палата.


Съдиите от Софийския окръжен съд излязоха днес със становище в подкрепа на определената от колегата им Недялка Николова мярка "домашен арест" за Фарук Бекташ. 

Съдиите заявяват, че считат за неуместни опитите да се внуши, че Недялка Николова страда от гузна съвест и е непочтена, а също, че иска да се укрие и да избяга. В момента тя ползва планиран платен годишен отпуск, се посочва още в становището.

България издаде европейска заповед за издирване на Фарук Бекташ. От Турция също е поискано съдействие за екстрадиция.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Недялкееее Недялке
    Отговор
    1 23:49  10.08.16
    Какво й се сърдят на тая Недялка, ми че тя жената е направила каквото са я посъветвали едни други хора. Кво искате ся, заради двама БГ мотористи да си разваляме рахата и приказката с комшулука, ама не може така, не бива, някакси не е удачно, разумно и коректно от наша страна. Пък мотористите ша ги прежалим, то толкоз българи прежалихме последните 26 години че двама "донори" ли няма, кво искате ся, да разваляме международната българотурска братска хармония ли. Те тия работи ги праяха едно време по соца, да се карат с аркадашите и видяхте ли докъде я докараха, дойде демокрацията и у нази и всичко тръгна по мед и масло, и вазелин........понякога нямаше вазелин ама кво да се прави това е положението. И кво искате ся, да накажем Недялка че не е била достатъчно строга с турчина, че трябваше да го оставят в ареста човека да се поти в жегите, на затворническа храна, ама не са хубави тия работи, някакси не е човешко нали разбирате. Трябваше да му се даде възможност на завалията да се прибере в Туркията и да се приключи въпроса тихомълком, избягал сега кво да се прави, той си носи отговорността, ний нали напрайхме квото трябваше, под домашен арест го държахме, книжката му взехме ужким, оттам нататъка не сме виновни бе джанъм. Ей ся пуснахме европейска заповед за арест, звъннахме и в Турция да ги помолим за съдействие, кво още искате ся. Ако рязания стъпне пак у немско швабите ша го закопчаят, може и малко да го набият в зависимост накъде ще тръгнат нещата с бежанците и другите чалми там, после ша ни го върнат на нас да го съдим, пък ний като добри съседи ша го поставим пак под домашен арест, той пак ша избяха в турско и те така. А мотористите ако искат да има файда от цялата работа да свалят веригите на маторите и де що видят чалма или съдийска тога да чешат наред, че иначе няма оправия ей.

Напиши коментар:


Публикувай