1 233 5

200 лв. глоба за собственик на куче без чип

200 лв. глоба за собственик на куче без чип

Собствениците на кучета имат 8 месеца да поставят чипове под кожата на домашните си любимци иначе ще отнесат глоба от 200 лв., пише "Труд". Мярката стана факт, след като в началото на годината парламентът прие промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Тя обаче трудно би изпълнила първоначалната си функция да следи за местоположението на домашните любимци. Причината е, че не всички ветеринари работят с националната единна система, в която се вкарват данните за чипираните кучета. Така на практика дори собственикът да сложи микрочип на четирикракия си приятел, то няма гаранция, че ако го изгуби, после може да го открие.
 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 04:56  11.08.16
  Абе тези , що не си гледат работата? Да сложат чипове на жените си, че да ги гледат какви ги вършат когато не са в къщи!
 • някой си там
  Отговор
  2 04:57  11.08.16
  хахахахах да вземат депитатите да си сложат един чеп в г..а най-добре ще е
 • Тошибиян
  Отговор
  3 05:20  11.08.16
  Следват чипове на човеците
 • ГОЙКО
  Отговор
  4 09:20  11.08.16
  КОЙ ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ БОРЧОВЕТЕ Б.БОРИСОВ. КОЙ ЩЕ СЛОЖИ ЧИПОВЕ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА МОЖЕ БИ ФАНДЪКОВА.МИНЕТЕ ПРЕЗ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ПО ТОЧНО ПРЕД ЦУМ И ВИЖТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА .ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ СЕ ЗАНИМАВА САМО С ГЛУПОСТИ И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ЧЕ НЯКОЙ ХОРА ОСТАРЯХА ТАМ.СКОРО ОЧАКВАМ И СЛУЖЕБНИ ПОГРЕБЕНИЯ.
 • гост
  Отговор
  5 09:52  11.08.16
  Плюете не плюете прието е! това е ! не слагайте чипове и ще бъдете глобени. по-добре се съберете и затрупайте парламента с камъни в петък ... после къщата на ББ после...на всички останали

Напиши коментар:


Публикувай