6 153 6

Бизнесмени от СССР въртят милиони от Варна

Преглед на печата

Бизнесмени от СССР въртят милиони от Варна
Бизнесмени от Русия и бившите републики въртят оборот за милиони от Варна, където е излазът на Черно море към Изтока, пише "Монитор". Корабният трафик с фериботите към руските и грузински пристанища не е секвал от началото на демокрацията до днес, като наред с легалната търговия върви и трафикът на контрабандата.
По данни на дирекция „Миграция“ на МВР постоянно пребиваващите чужденци са над 80 000, като руснаците представляват лъвската част от бройката - 22 000, или почти 30 на сто. На второ място са турците - 7700, на трето македонците – 6300.

В 7 сектора заплатата надхвърля 1000 лв.
В седем икономически дейности у нас средната заплата вече надхвърля 1000 лв., пише "Сега". Новият сектор в тази група е здравеопазването, където средното възнаграждение е прехвърлило "заветната" граница през второто тримесечие на тази година и вече е 1011 лв., показват данни на националната статистика. Увеличението спрямо същия период на миналата година е 9.5%. Друго голямо съсловие - учителското, продължава да бъде под средната работна заплата за страната, която за периода април-юни е 946 лв. (с 24 лв. повече спрямо предходното тримесечие и с 67 лв. повече спрямо второто тримесечие на 2015 г.). В сектор "Образование" средните възнаграждения са 893 лв., като увеличението спрямо предходните 3 месеца е 55 лв., или 6.6%. Макар и невисоко, то нарежда учителите в Топ 3 с най-голям ръст спрямо първото тримесечие.

Разселват 1500 фазана и 1600 пъстърви в Търновско
1500 фазана и 1600 пъстърви ще разселят от Ловно – рибарското дружество във Велико Търново през този сезон, пише "Труд". Първите 60 фазанчета вече са пуснати  във волиери за адаптация на дивеч в землището на великотърновското село Хотница. До края на тази седмица и останалите птици ще бъдат разпределени в още 16 волиера в района.
В събота официално се открива ловът на пернат дивеч. Първите 90-дневни фазанчета вече се адаптират към естествените природни условия. Престоят им в огражденията  ще трае около 20 дни, когато се очаква постепенно да започнат да отлитат и да се саморазселват.

Александровска предлага генетични изследвания за рак
Персонализирано генетично изследване за онкозаболявания, което открива наследствени мутации в гените и определя риска от развитието на злокачествени образувания, вече се извършва и в столичната Александровска болница, пише "Стандарт". Този ДНК анализ е подходящ не само за клинично здрави хора, но и за пациенти със съмнение или с хистологично доказан карцином на гърдата, стомаха, дебелото черво и панкреаса, обясняват от болницата.
За разлика от съществуващи тестове, които проверяват само ограничен брой гени, обикновено не повече от 300, персонализираното генетично изследване покрива цялата кодираща част на генома - 22 000 гена и повече от 200 000 възможни мутации.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 07:44  11.08.16
  Явно джурналистите от "монитор" са застинали в годините на СССР!
 • Бай
  Отговор
  2 08:50  11.08.16
  Аз пък приех, че са го написали така(СССР), защото от него време до сега парите отиват на едно и също място...не, че не е и от по-отдавна...
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  3 15:25  11.08.16
  Добро утро... цялото черноморие е пропито с кремълска гмеж и слугите им!

  Коментиран от #4

 • Морският
  Отговор
  4 16:03  11.08.16

  До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

  Ако не е Черноморието,от което всяко лято да влизат в държавата 5 милиарда официални,и три пъти по толкова неофициални пари, и половината народ от вътрешността сте се изнесли да работите на морето. Много народ ще суши и затваря в буркани ,летните си л..на за зимата. Един прост но усмихнат сервитьор ,в средно голяма кръчма ,се прибира от смяна с 200-300лв. бакшиш,и живее с тях цяла зима,и купува вероятно,от твоята стока.

  Коментиран от #6

 • Ник
  Отговор
  5 18:48  11.08.16
  Като Варненец и като човек и косвено свързан с морският бизнес, бих искал да Ви кажа, че част от товарите вече се насочват от Варна към Бургас през пристанището на Цветелина Бориславова, която дублира Варненските линии вече 2 години. Сами разбирате по каква причина това се случва. Благодарение на Бойко Борисов този град се съсипва вече 10 години. Пристанището ни започва да опустява благодарение на простотията да се отварят коридори от Егайско и Мраморно море. Сега товарите пристигат в Гръцките и Турските пристанища и от там навлизат в България. Парите, които се вадят от този бизнес са огромни и храниха стотици хиляди от Варна и Бургас. Сега тези пари вече ги няма само защото има откровени ХХХ като Борисов, дебелото Лили, Московски и други идиоти. До 2006год. Варна бе най- големият данъкоплатец в страната, но благодарение на изброените сега е в окаено състояние. Варна не иска нищо друго освен шопите да не ни се бъркат в работата- просто да не пречат! За нещастие това не се получава...
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  6 21:46  11.08.16

  До коментар #4 от "Морският":

  Аз на л..номорието не съм стъпвал от 2007-ма, нямам и намерение да работя за някого, вместо това го правя за себе си Морски. Не стой в нета, а бегай на главната да викаш заблудени чужденци да ти влязат в кафана и без това са ви най-скъпите клиенти и само за тях работите така или иначе, кво ви пука за българите! ;)

Напиши коментар:


Публикувай