693 0

Деца рисуваха слънца в Морската градина на Варна

Пред сцена „Раковина” в Морската градина на Варна се събраха деца от детска градина „Пушкин”, деца с увреждания и деца лишени от родителски грижи.  Всички заедно рисуваха слънца, забавляваха се, пяха и имаха възможността да намерят нови приятели.

Проектът „Слънца рисуват слънца”, който се организира от Асоциация „Булгарика”, се проведе в рамките на ХХ Международен панаир на занаятите и изкуствата.

Основна цел на проекта е да събере на едно място и да приобщи чрез детската рисунка деца от варненски детски градини, деца с увреждания и деца лишени от родителска грижа. 

Всички малки художници, взели участие в проекта „Слънца рисуват слънца”, получиха дипломи, а за най-добрите имаше специални награди.

8-годишната Анабел Кирил Петрова, която много обича да рисува, спечели първото място.  На второ място бе талантливата Симона Симеонова, а Яна Ангелова, която е само на 6 години, спечели третото място.

Благодарение на малките художници, Морската градина във Варна грейна, а всички деца си тръгнаха весели, с подаръци в ръце.

Варна / България


Напиши коментар:


Публикувай