956 0

Тържествено посрещане за пожарникарите, помагали в Скопие

Тържествено посрещане за пожарникарите, помагали в Скопие
Снимки: МВР

С тържествена церемония в Благоевград бяха посрещнати пожарникарите, оказали помощ след наводнението в Македония, съобщиха от МВР.

В западната ни съседка благоевградчани се включиха в помощ на местното население в разчистването и отводняването на домовете след опустошителното наводнение в Скопие, което отне живота на 22-ма души, а десетки останаха без подслон.

Двата български екипа заминаха за Скопие в понеделник, за да се включат в дейностите с два специализирани автомобила с техника за реагиране при наводнения, а заради всеотдайната си работа местното население в Македония ги изпрати като герои с поздрави, надути клаксони на автомобилите и сълзи от благодарност, разказаха днес пожарникарите при прибирането си в Благоевград.

„На много места хората искаха да се запознаят с нас и ни питаха вие ли сте десетимата българи, които работят като за сто. Това само по себе си е достатъчна награда за добре свършената работа от страна на нашите момчета. Иначе видяхме доста тежко положение, както местните казват, ако трябва да ги цитирам - катастрофа.  Имаше цели села и квартали залети от голяма вълна, пометени къщи, дворове, коли, цялата покъщнина. Имаше много загинали, както хора, така и животни“, разказа днес главен инспектор Боян Кондуров,началник на РС ПБЗН Благоевград, цитиран от E79news.

„Гордея се с вас и благодаря“ бяха думите с които директорът на главната дирекция главен комисар Николай Николов посрещна своите служители. Пред присъстващите той прочете благодарствени писма от министър-председателя България Бойко Борисов и вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова с поздравления към пожарникарите за усилията и проявеното мъжество.

Екипите бяха посрещнати и от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев, представители на Министерския съвет, колеги от регионалната пожарна служба.  

Тържествено посрещане за пожарникарите, помагали в Скопие

 

Благоевград / България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай