1 020 1

Зетят на атентатор от „Шарли Ебдо”: Аз съм жертва!

Зетят на атентатор от „Шарли Ебдо”: Аз съм жертва!
Стефанаки Йоанис

Издирваният за тероризъм Мурад Хамид застана пред камерата на Нова телевизия от ареста. Близкият на един от атентаторите от „Шарли Ебдо” е категоричен: никога не е имал намерение да се присъединява към терористичната групировка ИДИЛ.

 Смята се за жертва на обстоятелствата. „Дойдох да посетя центъра на София. Исках да видя най-вече площад „Александър Невски”. Възползвах се от ученическата си ваканция, а се сега се виждам по всички телевизии като военен трофей”, каза пред бТВ Хамид.

Сега 20-годишният младеж иска само час по-скоро да се върне в родината си Франция. По план това трябва да се случи във вторник следващата седмица.

Той заяви, че не е знаел, че няма право да влиза в Турция като и до момента не му е обяснено на какво основание е забраната. Цяла седмица не бил наясно и защо въобще е задържан.

„Аз осъждам джихадистите. Шариф Куаши е мой зет, просто беше женен за сестра ми. Не се виждахме често. „Ислямска държава” не е държава, това са едни терористи, които убиват всякакви хора - християни, мюсюлмани, евреи”, подчерта Хамид.

Той се надява френските власти да проведат разследването по адекватен начин и да стане ясно, че няма нищо общо с джихадистки групировки.

Във вторник Софийският градски съд решава за екстрадицията на Мурад Хамид, който сам поиска да бъде върнат на Франция.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 09:15  12.08.16
    Еййй, джихадистче виждаш ли, от култура се интересува, бе! И не къде да е, ами решил да посети София през ваканцията. Ще му повярвам, само ако предишните години е обикалял и по други места.

Напиши коментар:


Публикувай