1 061 1

Таксито с детска седалка - само със заявка от предния ден

Таксито с детска седалка - само със заявка от предния ден
Стефанаки Йоанис

Родителите, желаещи да возят хлапето си в такси на детско столче, какъвто е законовият регламент, трябва да направят заявката за това ден преди самото пътуване, пише в. "Монитор".

Абсурдът се дължи на факта, че под 1% от жълтите коли изпълняват разпорежданията в нормативната уредба на страната и съответно разполагат с този необходим за превоза на всяко дете под 1,50 м. аксесоар. В същото време законът е категоричен, че всяка лека кола – в това число и такситата, трябва да има детско столче при наличие на малко хлапе в нея. В противен случай шофьорът трябва да бъде глобен. По данни на самите таксиметрови компании обаче такава санкция не е била наложена на нито един от автомобилите им.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 13:06  12.08.16
    Е те родителите си возят децата като картофи в колата, основно отпред, където при евентуална катастрофа еърбега ще ги изхвъли от колата, та какво говорите за седалки, колани и спазване на закони. Застанете близо до една детска градина и вижте как си докарват децата, родителите са ненадминати когато детето е на волана или виси до половината от отворения прозорец. Никой от КАТ не съблюдава това, няма полицаи пешеходци които да пишат фишове и актове наред. На Запад ако си качиш детето в колата и не си монтирал столчето, то ти пишат директно фиш, макар и столчето да ти е в багажника.

Напиши коментар:


Публикувай