Last news in Fakti

12 Август, 2016 12:27 2 378 16

Ще ремонтираме МиГ-овете у нас

  • ремонт-
  • миг-
  • ремонтираме-
  • лиценз

Трябва да си върнем лиценза за ремонт на самолети". Това заяви в студиото на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов относно ремонта на българските изтребители в Полша.

Премиерът разкри, че вчера дошло писмо от Русия с покана да се започнат разговори за връщане на лиценза на „Авионамс” за ремонт на руските ни самолети.

Той припомни, че през 2012 година завода е бил приватизиран и изгубил лиценз да се ремонтират МиГ-овете и Су-тата ни.

„Авионамс” (компанията предлага модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39, бел. ред.) е разположена на стотици декари на самата писта на летище „Граф Игнатиево”. Работеше се това летище да бъде закрито и да започнем да ремонтираме самолетите и Миг-овете в Полша",съобщи премиерът.

И поясни: "Едно толкова прагматично решение да не пращаш самолетите в Полша и да харчиш пари за това и те след това да взимат части от Русия и да ги връщат в Полша и да идват други, които да се правят тук, в България. Ние правим всички ремонти, а двигателите се пращат в Русия да се ремонтират, а българските самолети отиват да се ремонтират в Полша. Ето това се казва глупост!"

В началото на август държавата си откупи "Авионамс" за 29 млн. лв. През 2008 година „Авионамс” бе приватизиран на 65%, а през 2012 година изцяло. Компанията бе купена от Цветан Василев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    2 0 Отговор
    Странно! Струва ми се, че Борисов не спира да лъже! Миналата година влязох в сайта на авионамс където си пишеше, че има лицензии за основни ремонти и модернизация на миговете, Су-тата и т.н. Проблема според мен идва от това, че предприятието бе собственост на Цветан Василев - КТБ.

    Коментиран от #2

  • 2 Камагро

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ник":

    Цветан Василев е руска подлога, тъй че е напълно вероятно руснаците за са приватизирали Авионамс за да не може България - натовска държава да си ремонтира Миговете които биха служили за натовски интереси
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    ЗаводЪТ е бил приватизиран
  • 4 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Днес гледах интервю на Б.Б.,говореше за икономическите проекти в Б-я. Каза за Холандия, как тя разрешила Северен пАток да се строи през нейна територия.И си зададе риторичен въпрос-Холандия да не е по-натовска от нас? Имаме 5000 ам.войници през годината, направихме толкова военни упражнения с тях и т.н. А не можем да строим Южен пАток? Е кво излиза,че цялата дандания е заради американците! За самолетните двигатели,думите му бяха от сорта-американците имат руски хеликоптери,които се ремонтират в Б-я, всичко освен двигателите,които се изпращат в...Русия. А нашите се ремонткрат в Полша. Разбирате ли малоумието на тези,клито ни управляват? И тука има едни тролове, ама хайде те си имат задачка!
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Явно всеки който има различно от твоето мнение е "трол",което си е доста елементарна защитна реакция на егото ти,но както и да е- вече си си го внушил.Все пак съвсем добронамерено ще ти обясня,че членството на Холандия която визираш в НАТО,както и членството на всяка друга членка/вкл. и БГ/ на пакта,НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЕВЕНТУАЛНО ПРЕМИНАВАНЕ НА "Ю ПОТОК" ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА Й.А нещата са простички и лесно-смилаеми за разбиране дори и за такива като теб-СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ,А НЕ ЗА ОРЪЖИЕ и точно тек е ролята на ЕС!!!/тук му е мястото да осъзнаеш,че НАТО е военен съюз,а ЕС е икономически съюз-нещо като бившия СИВ/.Та по същество- нямам идея от офертата на Русия към Холандия,но очевидно е била БЕЗКРАЙНО ПО-ИЗГОДНА ИКОНОМИЧЕСКИ ОТ ТАЯ КЪМ "БРАТСКА БЪЛГАРИЯ",затова и ЕС ни посъветва да оставим пазарлъците с Русия на тях,за да не се почувстваме накрая излъгани и заробени с договор,гарантиращ ни най-скъпия европейски газ.И накрая пак уточнявам-обяснявам добронамерено и без нищо лично,просто с образователен характер!

    Коментиран от #8

  • 6 мъжкар

    1 0 Отговор
    Едно от малкото хубави неща които направи това правителство е че си откупи малкия завод за ремонт на авиационна техника.Това е спасителната схема за цала България а именно обявяване на приватизацията за нелегитимна защото тя е абсолютно незаконна и национализация и връщане на останалите все още функиониращи прадприятия в ръцете на държавата.
  • 7 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Не е глупост а тнорение та тиквата ти хахаах

    Коментиран от #9

  • 8 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Подкования аз не визирам, аз цитирам Тиквата, той направи връзка между НАТО и потоците! Няма да повтарям за чифтокопитни, стой си на яслата и мърдай умно с уши!

    Коментиран от #11

  • 9 Чуй Тошибиянче

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тошибиян":

    Този на когото викаш "Тиквата" по-цел ден се чуди как да жонглира тъй че да не пострадаме нито от американци нито от руснаци, а вашите приятели социалисти дават майка си и баща си на руснаците без дори да им ги искат

    Коментиран от #16

  • 10 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Всичко е цветя и рози, с изключение на една мааалка и незначителна подробност. За да ремонтираме двигателите на самолетите, трябва да имаме лиценз от производителя им. Е, кой ще се навежда пред руснаците? Военния министър? Президента или лично Бойко? И този отдолу изкара Б.Б. мъченик, ми да го канонизираме приживе!
  • 11 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    Пиша на ном 4 "Goro едикой си",и ИЗВЕДНЪЖ МИ СЕ ЯВЯВАШ ТИ като икона?!Разбери-не е въпросът с колко ника пишеш,А ЗАЩО ГО ПРАВИШ!Всъщност вариантите са много-и че имаш чувство за малоценност и се чувстваш комфортно единствено "в група"/макар и създадена от самия тебе/,и че се срамуваш от написаното и искаш да заметеш следите,и че се страхуваш някой да не те разкрие и да те проследи та се криеш като комита...А ти казах веднъж-Не пиши с различни никове,защото те усещам по миризмата на чорапите ти ...ама кой да слуша,че и да осмисли чутото:)
  • 12 България

    1 0 Отговор
    Нямаме пари за авиация. Само за дронове.
  • 13 Димчев бе майна

    1 0 Отговор
    Искам да знам защо по времето на оглушарски бе ПОДАРЕН заводът на руската подлога и масон от ложа заря Цветан Василев? Не бяха ли левите за лява политика или тоя лаф е за пред застаряващия електорат? Каква е била целта на масонът финансирал превратът срещу българското правителство през 2012 г?
  • 14 1234

    0 0 Отговор
    Крайно време беше.Защо да ги даваме друг да ги прави,като може у нас да се ремонтират както едно време,хем нови работни места ще се открият,пък и парите за ремонта ще останат в България,няма да отидат в друга държава.Една разумна стъпка.
  • 15 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    От последния цитат, много трудно разбрах какво иска да каже премиера. Трябва да поработи по словореда и да се научи да си построява мисълта. Колкото до новината, едно браво мога да кажа!
  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чуй Тошибиянче":

    Едва ли се чуди как да жонглира! По скоро се чуди как да спечели електорат. И понеже не може по друг начин, само кьорфишеци хвърля! Избори идват, електорат трябва да се привлича!

    А това дето ти прилича на жонглиране е по-скоро нервничене, щото си е иззул гащите за да стане премиер с подкрепата на американците и трябва да защитава интересите им. Може би от време на време се усеща че не е в български интерес, но се чуди как да замаже положението, а не как да реши трайно въпросите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове