1 985 16

Ще ремонтираме МиГ-овете у нас

Трябва да си върнем лиценза за ремонт на самолети". Това заяви в студиото на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов относно ремонта на българските изтребители в Полша.

Премиерът разкри, че вчера дошло писмо от Русия с покана да се започнат разговори за връщане на лиценза на „Авионамс” за ремонт на руските ни самолети.

Той припомни, че през 2012 година завода е бил приватизиран и изгубил лиценз да се ремонтират МиГ-овете и Су-тата ни.

„Авионамс” (компанията предлага модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39, бел. ред.) е разположена на стотици декари на самата писта на летище „Граф Игнатиево”. Работеше се това летище да бъде закрито и да започнем да ремонтираме самолетите и Миг-овете в Полша",съобщи премиерът.

И поясни: "Едно толкова прагматично решение да не пращаш самолетите в Полша и да харчиш пари за това и те след това да взимат части от Русия и да ги връщат в Полша и да идват други, които да се правят тук, в България. Ние правим всички ремонти, а двигателите се пращат в Русия да се ремонтират, а българските самолети отиват да се ремонтират в Полша. Ето това се казва глупост!"

В началото на август държавата си откупи "Авионамс" за 29 млн. лв. През 2008 година „Авионамс” бе приватизиран на 65%, а през 2012 година изцяло. Компанията бе купена от Цветан Василев.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ник
  Отговор
  1 12:58  12.08.16
  Странно! Струва ми се, че Борисов не спира да лъже! Миналата година влязох в сайта на авионамс където си пишеше, че има лицензии за основни ремонти и модернизация на миговете, Су-тата и т.н. Проблема според мен идва от това, че предприятието бе собственост на Цветан Василев - КТБ.

  Коментиран от #2

 • Камагро
  Отговор
  2 13:05  12.08.16

  До коментар #1 от "Ник":

  Цветан Василев е руска подлога, тъй че е напълно вероятно руснаците за са приватизирали Авионамс за да не може България - натовска държава да си ремонтира Миговете които биха служили за натовски интереси
 • Гост
  Отговор
  3 13:06  12.08.16
  ЗаводЪТ е бил приватизиран
 • Goro Lafchi
  Отговор
  4 13:13  12.08.16
  Днес гледах интервю на Б.Б.,говореше за икономическите проекти в Б-я. Каза за Холандия, как тя разрешила Северен пАток да се строи през нейна територия.И си зададе риторичен въпрос-Холандия да не е по-натовска от нас? Имаме 5000 ам.войници през годината, направихме толкова военни упражнения с тях и т.н. А не можем да строим Южен пАток? Е кво излиза,че цялата дандания е заради американците! За самолетните двигатели,думите му бяха от сорта-американците имат руски хеликоптери,които се ремонтират в Б-я, всичко освен двигателите,които се изпращат в...Русия. А нашите се ремонткрат в Полша. Разбирате ли малоумието на тези,клито ни управляват? И тука има едни тролове, ама хайде те си имат задачка!

 • onq s konq
  Отговор
  5 16:22  12.08.16
  Явно всеки който има различно от твоето мнение е "трол",което си е доста елементарна защитна реакция на егото ти,но както и да е- вече си си го внушил.Все пак съвсем добронамерено ще ти обясня,че членството на Холандия която визираш в НАТО,както и членството на всяка друга членка/вкл. и БГ/ на пакта,НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЕВЕНТУАЛНО ПРЕМИНАВАНЕ НА "Ю ПОТОК" ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА Й.А нещата са простички и лесно-смилаеми за разбиране дори и за такива като теб-СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ,А НЕ ЗА ОРЪЖИЕ и точно тек е ролята на ЕС!!!/тук му е мястото да осъзнаеш,че НАТО е военен съюз,а ЕС е икономически съюз-нещо като бившия СИВ/.Та по същество- нямам идея от офертата на Русия към Холандия,но очевидно е била БЕЗКРАЙНО ПО-ИЗГОДНА ИКОНОМИЧЕСКИ ОТ ТАЯ КЪМ "БРАТСКА БЪЛГАРИЯ",затова и ЕС ни посъветва да оставим пазарлъците с Русия на тях,за да не се почувстваме накрая излъгани и заробени с договор,гарантиращ ни най-скъпия европейски газ.И накрая пак уточнявам-обяснявам добронамерено и без нищо лично,просто с образователен характер!

  Коментиран от #8

 • мъжкар
  Отговор
  6 17:27  12.08.16
  Едно от малкото хубави неща които направи това правителство е че си откупи малкия завод за ремонт на авиационна техника.Това е спасителната схема за цала България а именно обявяване на приватизацията за нелегитимна защото тя е абсолютно незаконна и национализация и връщане на останалите все още функиониращи прадприятия в ръцете на държавата.
 • Тошибиян
  Отговор
  7 18:16  12.08.16
  Не е глупост а тнорение та тиквата ти хахаах

  Коментиран от #9

 • Монго
  Отговор
  8 18:28  12.08.16

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Подкования аз не визирам, аз цитирам Тиквата, той направи връзка между НАТО и потоците! Няма да повтарям за чифтокопитни, стой си на яслата и мърдай умно с уши!

  Коментиран от #11

 • Чуй Тошибиянче
  Отговор
  9 18:58  12.08.16

  До коментар #7 от "Тошибиян":

  Този на когото викаш "Тиквата" по-цел ден се чуди как да жонглира тъй че да не пострадаме нито от американци нито от руснаци, а вашите приятели социалисти дават майка си и баща си на руснаците без дори да им ги искат

  Коментиран от #16

 • Goro Lafchi
  Отговор
  10 20:13  12.08.16
  Всичко е цветя и рози, с изключение на една мааалка и незначителна подробност. За да ремонтираме двигателите на самолетите, трябва да имаме лиценз от производителя им. Е, кой ще се навежда пред руснаците? Военния министър? Президента или лично Бойко? И този отдолу изкара Б.Б. мъченик, ми да го канонизираме приживе!
 • onq s konq
  Отговор
  11 20:17  12.08.16

  До коментар #8 от "Монго":

  Пиша на ном 4 "Goro едикой си",и ИЗВЕДНЪЖ МИ СЕ ЯВЯВАШ ТИ като икона?!Разбери-не е въпросът с колко ника пишеш,А ЗАЩО ГО ПРАВИШ!Всъщност вариантите са много-и че имаш чувство за малоценност и се чувстваш комфортно единствено "в група"/макар и създадена от самия тебе/,и че се срамуваш от написаното и искаш да заметеш следите,и че се страхуваш някой да не те разкрие и да те проследи та се криеш като комита...А ти казах веднъж-Не пиши с различни никове,защото те усещам по миризмата на чорапите ти ...ама кой да слуша,че и да осмисли чутото:)
 • България
  Отговор
  12 20:41  12.08.16
  Нямаме пари за авиация. Само за дронове.
 • Димчев бе майна
  Отговор
  13 21:24  12.08.16
  Искам да знам защо по времето на оглушарски бе ПОДАРЕН заводът на руската подлога и масон от ложа заря Цветан Василев? Не бяха ли левите за лява политика или тоя лаф е за пред застаряващия електорат? Каква е била целта на масонът финансирал превратът срещу българското правителство през 2012 г?
 • 1234
  Отговор
  14 21:36  12.08.16
  Крайно време беше.Защо да ги даваме друг да ги прави,като може у нас да се ремонтират както едно време,хем нови работни места ще се открият,пък и парите за ремонта ще останат в България,няма да отидат в друга държава.Една разумна стъпка.
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  15 22:14  12.08.16
  От последния цитат, много трудно разбрах какво иска да каже премиера. Трябва да поработи по словореда и да се научи да си построява мисълта. Колкото до новината, едно браво мога да кажа!
 • кроко
  Отговор
  16 23:58  12.08.16

  До коментар #9 от "Чуй Тошибиянче":

  Едва ли се чуди как да жонглира! По скоро се чуди как да спечели електорат. И понеже не може по друг начин, само кьорфишеци хвърля! Избори идват, електорат трябва да се привлича! А това дето ти прилича на жонглиране е по-скоро нервничене, щото си е иззул гащите за да стане премиер с подкрепата на американците и трябва да защитава интересите им. Може би от време на време се усеща че не е в български интерес, но се чуди как да замаже положението, а не как да реши трайно въпросите!

Напиши коментар:


Публикувай