1 062 1

166 чужди граждани без документи задържаха в София

Служители на РДГП – Смолян предадоха на гръцките власти 11 иракски граждани, преминали нелегално в страната ни

166 чужди граждани без документи задържаха в София
Снимка: МВР
Димитрина Ковачева

През последното денонощие столичните полицаи са проверили около 300 чужди граждани. 166 от тях, които били без документи, са задържани в различни полицейски управления за установяване на самоличността и произхода им, след което предстои да бъдат предадени по компетентност на различни служби.

Полицейските операции за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към каналждийска дейност, продължават на територията на столичния град. 

Служители на РДГП – Смолян предадоха на гръцките власти 11 иракски граждани, преминали нелегално в страната ни

Вчера на ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион по спогодбата за реадмисия с Република Гърция са върнати 11 граждани на Ирак, преминали нелегално гръцко-българската граница. На 30 юли т.г. в зоната за отговорност на ГПУ - Момчилград е проведена специализирана полицейска операция. Граничните полицаи спрели за проверка микробус „Ситроен“ и лек автомобил „Пежо“ в землището на село Лозенградци, община Кирково. В микробуса са установени 11 лица, граждани на Ирак. В тях са открити документи, издадени от гръцките власти. В ГПУ-Момчилград са задържани иракчаните, шофьорът на микробуса и двама мъже, пътуващи с пежото, които са съпричастни към случая.

На 01.08.2016 г. районният съд в Момчилград е осъдил пълнолетните иракчани на 3 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева на човек. Групата от 11 иракчани е предадена на специализирания дом за временно настаняване на чужденци на дирекция „Миграция“ в Любимец. На тримата български граждани са повдигнати обвинения за каналджийство по чл.280 от НК.

Вчера е приложена спогодбата между България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица и иракчаните са предадени на гръцките власти на ГКПП Орменион.

През изминалото денонощие служители на РДГП - Драгоман са задържали 53 чужденци при опит да преминат нелегално българо-сръбската граница.

Граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 11 опита на  150 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

 

 

 

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 123
    Отговор
    1 15:30  12.08.16
    точно такива младежи от най "мирната религия" ,после взривяват и колят в Европа...и трошичка хляб не заслужават..

Напиши коментар:


Публикувай