1 235 0

12 август: България в снимки

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Димитрина Ковачева

Тричленен състав на Хасковския окръжен съд постанови екстрадицията за Германия на турския гражданин Айхан Алтън,обвинен в каналджийство на мигранти от Турция за Германия и заловен от граничните власти на ГКПП Капитан Андреево.

Кметът на София Йорданка Фандъкова награди екипите на Столичната община, които се включиха в спасителните дейности след наводнението в Скопие.

На  площад  „Централен” в Пловдив започна етно-базар и фестивал под мотото „Българско е”. Тук се представят само български производители с изделия, които са само ръчна изработка.

Пловдивчани масово използваха чадъри, заради първите хладни дъждове напомнящи за идващата есен. И не само те.

Фолклорният празник „Бели нощи“ бе открит снощи във врачанското село Бели извор. Жители и гости на селото се насладиха на на изпълненията на „Северняшкия ансамбъл“ от Плевен. В програмата на петото издание на фестивала, който се провежда до 13 август, когато ще бъде отбелязана и 90-годишнината от създаването на местното читалище „Бъдеще-1926“, участие ще вземат фолклорният изпълнител Юри Крумов, мъжката певческа група „Змей Горянин“ от с. Зверино и Бриана.

Вицепрезидентът Маргарита Попова откри фестивала „Магията на куклите” в к.к. „Камчия” край Варна. Над 200 деца от няколко държави ще вземат участие в събитието. Те ще се включат в разнообразни „творилници“ - ателиета за кукли, поетична вечер, куклени спектакли, изложба на керамични кукли, фолклорни прояви.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай