1 081 1

Започва ловният сезон за прелетен дивеч

Днес се открива ловният сезон 2016 на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

От Изпълнителната агенция по горите призовават за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване и отбелязват, че провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.

От ИАГ напомнят, че ловуването се извършва само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Чиба
    Отговор
    1 11:53  13.08.16
    интересно животинче е човека? като види някоя невинна твар и често я отстрелва, прецаква, подиграва....? а, кога ще разрешите отстрел на лъжливи и крадливи политици и бюрократи? те са доста вредни животинчета, а досега не я раззрешен лова? например, отделете моля, един месец през година, в който ловците да имат право да ходят на лов за такъв дивеч! това би оправило България много повече и по-бързо, отколкото всички избори и партии досега заедно.... Аз не съм ловец, не харесвам стрелбата по патки, но бих станал ловец и курс бих изкарал, ако разрешите лова на едър дивеч от политикообразни и номенклатурни видове... това би ме стоплило за десетилетия дори столетия мъки, породени от такъв дивеч.

Напиши коментар:


Публикувай