1 110 0

На бунт в Камено заради лош път

Платили 3 млн за винетки, а пари за ремонт на пътищата им няма

На бунт в Камено заради лош път
Снимка: БТА
Калина Петрова

Над три милиона лева от винетни такси са внесли жителите на община Камено в държавната хазна. До сега обаче на държавните пътища тук не са извършвани никакви ремонтни дейности. Това съобщи кметът Жельо Вардунски, който днес подкрепи протеста на хората в Камено, съобщи "Грамофона".

Недоволството им е провокирано от отказа на държавата да ремонтира отсечка от 2,5 км, по която трябва да минават тежките камиони и автомобилите за Южното Черноморие. Вместо това, трафикът влиза в града, защото околовръстният път е разбит.

Кметът Вардунски е изпратил вече две писма до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за ремонт на пътя. От АПИ отговарят, че усилията им са насочени към изработване на технически проект.

„Още през 2015 година от АПИ бях уведомен, че през 2016 година ще бъдем включени към националната пътна инфраструктура. Сега тепърва ще изработват проект”, каза Вардунски.

Той поясни, че на територията на община Камено са регистрирани 7961 автомобила, от които 6234 леки и 1727 товарни и за всички тях се плащат винетни такси.

Въпреки че плащат глоби, тежкотоварните автомобили предпочитат да минават през центъра на Камено, вместо по разбития околовръстен път. Само за месец полицаите са съставили 50 акта.

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай